Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ Δράσεις για την καταγραφή ιστοριών και μνημών του νεότερου πολιτισμού του νησιού στην Σαμοθράκη

Δράσεις για την καταγραφή ιστοριών και μνημών του νεότερου πολιτισμού του νησιού στην Σαμοθράκη

0

Ο Δήμος Σαμοθράκης καλεί τους κατοίκους να συμβάλουν στη διάσωση της τοπικής κληρονομιάς μέσω αφηγήσεων και πληροφοριών


Ο Δήμος Σαμοθράκης, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και Πρόνοιας, ξεκινά πρωτοβουλίες για την καταγραφή ιστοριών και μνημών που σχετίζονται με τον νεότερο πολιτισμό του νησιού. Οι δράσεις επικεντρώνονται στη συγκέντρωση διηγήσεων και πληροφοριών για το παρελθόν του νησιού, καθώς και στην τεκμηρίωση αντικειμένων που φιλοξενούνται στο Λαογραφικό Μουσείο Σαμοθράκης.

Κάτοικοι όλων των ηλικιών καλούνται να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας βιωματικές αφηγήσεις που θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις για τα εκθέματα του μουσείου και την τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Η συμμετοχή των κατοίκων θα συμβάλλει στην ανάδειξη των ηθών, των εθίμων και της καθημερινής ζωής του νησιού, δημιουργώντας μια πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Σύντομα, φωτογραφίες των εκθεμάτων του μουσείου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του δήμου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι κάτοικοι θα μπορούν να μοιράζονται τις ιστορίες και τις γνώσεις τους. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης μέσω τηλεφώνου ή email.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΙΣΤΟΡΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Via Egnatia: Ταξιδιωτικές Μνήμες από τον Στρυμόνα στον Έβρο»: Νέα έκθεση στην Καπναποθήκη «Π»

Μαρτυρίες περιηγητών ζωντανεύουν την ιστορία της Εγνατίας Οδού και των περιοχών της Η εκδή…