Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Δραματική η κατάσταση στην ΑΜΘ λόγω ευλογιάς

Δραματική η κατάσταση στην ΑΜΘ λόγω ευλογιάς

0

«Η κυβέρνηση παραμένει απούσα την ώρα που οι κτηνοτρόφοι υποφέρουν», καταγγέλλει ο Χ. Ζεϊμπέκ της Νέας Αριστεράς


Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η επιδημία ευλογιάς έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις, με πάνω από 16.000 αιγοπρόβατα να έχουν θανατωθεί, αφήνοντας τους κτηνοτρόφους σε απόγνωση. Σύμφωνα με τον Χ. Ζεϊμπέκ, «η κατάσταση είναι δραματική και η κυβέρνηση παραμένει αδρανής, χωρίς να παρέχει την απαραίτητη οικονομική στήριξη».

Η εμφάνιση κρούσματος και στο Νομό Ξάνθης υποδεικνύει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς τα κρούσματα εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κτηνιατρικών υπηρεσιών. Ο Ζεϊμπέκ τόνισε ότι «οι ευθύνες για την έκταση του προβλήματος βαραίνουν την κυβέρνηση, η οποία απέτυχε να λάβει εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και ενίσχυσης των κτηνοτρόφων».

Η Νέα Αριστερά ζητά άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, όπως «οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες κτηνοτρόφους» και «ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών με επαρκές προσωπικό και πόρους». Επίσης, προτείνει την «κάλυψη του κόστους προμήθειας ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους που είναι σε καραντίνα» και τη «δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχεδίου πρόληψης και διαχείρισης μελλοντικών επιδημιών».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντιδράσεις για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Σαμοθράκη

Η «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπ…