Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δήμαρχος Σουφλίου: «Απογοητευτικά τα μέτρα για τον Έβρο – Η περιοχή μας μένει εκτός στήριξης»

Δήμαρχος Σουφλίου: «Απογοητευτικά τα μέτρα για τον Έβρο – Η περιοχή μας μένει εκτός στήριξης»

0

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Κακαλκίκος, εκφράζει την έντονη απογοήτευσή του για τα κυβερνητικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην Ορεστιάδα, θεωρώντας ότι εξαιρούν την περιοχή του κεντρικού Έβρου


Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Κακαλκίκος, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους δημότες, εκφράζει την πικρία και την απογοήτευσή του για τα μέτρα στήριξης του Έβρου που ανακοινώθηκαν από το κυβερνητικό κλιμάκιο στις 3 Οκτωβρίου, κατά την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα. Ο κ. Κακαλκίκος εκτιμά πως τα μέτρα αυτά παραμελούν την περιοχή του κεντρικού Έβρου, η οποία συνεχίζει να υποφέρει από τις καταστροφές και τις επιπτώσεις των πυρκαγιών, χωρίς να βλέπει αποτελεσματική στήριξη.

Ο δήμαρχος σημειώνει ότι, παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για τη στήριξη της περιοχής, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν κυρίως «προεκλογικού τύπου», χωρίς ουσιαστικά μέτρα για τα προβλήματα του Έβρου, όπως η πληθυσμιακή συρρίκνωση, τα αντιπλημμυρικά έργα και η στήριξη της αγροτικής οικονομίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην απόφαση για την ίδρυση κτηνιατρικής σχολής στην Ορεστιάδα, τονίζοντας πως αγνοήθηκαν οι λόγοι που το πανεπιστημιακό τμήμα θα έπρεπε να ιδρυθεί στο Σουφλί.

Ο κ. Κακαλκίκος καλεί τους δημότες σε ενότητα και προαναγγέλλει νέους αγώνες για την ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας ότι «τα μέτρα δεν προσφέρουν τίποτα στον Κεντρικό Έβρο» και ότι η περιοχή χρειάζεται άμεση στήριξη για να αποφύγει την «κατάρρευση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΠΑΜΘ προχωρά σε δράσεις κατά της κλιματικής κρίσης

Στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο στις 16 Οκτωβρίου Η Περιφέρεια Ανατολ…