Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ξάνθη: Δικογραφία σε βάρος άντρα για εξαπάτηση με αγοραπωλησία αυτοκινήτου

Ξάνθη: Δικογραφία σε βάρος άντρα για εξαπάτηση με αγοραπωλησία αυτοκινήτου

0

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση προειδοποιεί τους πολίτες για τις τεχνικές των επιτηδείων


Δικογραφία σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σε βάρος άντρα, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση εξαπάτησης που διαπράχθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2024 στην Ξάνθη.

Η παθούσα εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υποτιθέμενο πωλητή. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, ο δράστης χρησιμοποίησε διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να την εξαπατήσει, αποσπώντας της το ποσό των 8.480 ευρώ, χωρίς να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοραπωλησία.

Η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης διενεργεί την προανάκριση.

Συμβουλές προς τους πολίτες:

Ακολουθώντας το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και παρόμοια που έχουν σημειωθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το τελευταίο διάστημα, όπου επιτήδειοι εξαπατούν πολίτες παριστάνοντας υπαλλήλους δημόσιων υπηρεσιών ή πωλητές προϊόντων μέσω διαδικτύου, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ανακοινώνει τα εξής:

  • Να είστε επιφυλακτικοί: Μη πείθεστε όταν άγνωστοι ζητούν να καταβάλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενών σε δημόσιες υπηρεσίες ή καταστήματα/εταιρείες.
  • Ευκαιριακές αγορές: Μη δίνετε εμπιστοσύνη σε προσφορές προϊόντων από άγνωστα άτομα ή σε διαδικτυακές αναρτήσεις.
  • Προσωπικά δεδομένα: Να μην πείθεστε από άγνωστους που εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών ή λογιστές, προκειμένου να σας επιστρέψουν χρήματα ή να επιδιορθώσουν τεχνικά προβλήματα.
  • Εφαρμογές τραπεζών: Χρησιμοποιείτε τραπεζικές εφαρμογές μόνο αφού ενημερωθείτε για τη λειτουργία τους.
  • Επιβεβαίωση συναλλαγών: Επικοινωνείτε πάντα με την τράπεζά σας για να επιβεβαιώνετε συναλλαγές που σας προτάθηκαν από άγνωστους.
  • Προστασία προσωπικών στοιχείων: Η τράπεζα δεν θα ζητήσει ποτέ τους κωδικούς και τα προσωπικά σας δεδομένα μέσω e-mail ή sms.
  • Είσοδος στους λογαριασμούς σας: Πληκτρολογείτε οι ίδιοι τη διεύθυνση (URL) των τραπεζικών ιδρυμάτων για να εισέλθετε στους λογαριασμούς σας, αποφεύγοντας συνδέσμους που σας αποστέλλουν.
  • Αναφορά απάτης: Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές αρχές, ακόμη και σε περιπτώσεις απόπειρας απάτης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συγκροτήθηκε η Γραμματεία Γυναικών της Ε.Α.Α.Μ.Θ. για την περίοδο 2024-2027

H Μαγδαληνή Αράπ θα εκπροσωπήσει την Τ.Α. Ξάνθης Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβου…