Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 6 θέσεις για την καθαριότητα στον Δήμο Ξάνθης

6 θέσεις για την καθαριότητα στον Δήμο Ξάνθης

0

ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη με 1.113 μόνιμες θέσεις με απολυτήριο Γυμνασίου 


Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr


Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση εστάλη η 7Κ/2024 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων εκατόν δεκατριών (1.113) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4765/2021.

Η προκήρυξη, αφορά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, 16 ειδικοτήτων:

ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού

ΥΕ Δασεργατών

ΥΕ Επιμελητών Κλιτήρων

ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων

ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίων

ΥΕ Εργατών Πρασίνου

ΥΕ Εργατών Οικοδομικών Εργασιών

ΥΕ Εργατών Ύδρευσης – Αποχέτευσης

ΥΕ Υδρονομέων

ΥΕ Τραπεζοκόμων

ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων

ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων

ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Μονάδων Υγείας

ΥΕ Φυλάκων

ΥΕ Νυκτοφυλάκων

Για τις προκηρυσσόμενες θέσεις της προκήρυξης αυτής, ο υποψήφιος πρέπει να κατέχει έναν από τους οριζόμενους τίτλους σπουδών που αναγράφονται μαζί με τους αντίστοιχους κωδικούς τους ως κατωτέρω.

Απολυτήριοι τίτλοι Γ΄ Γυμνασίου των σχολικών περιόδων 1976-1977 έως και 1979-1980 θα γίνονται δεκτοί.

Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980) ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής

Απολυτήριος Τίτλος τριταξίου γυμνασίου ή Απολυτήριος Τίτλος Γυμνασίου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής

Απολυτήριος Τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής. Πτυχίο Κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή πτυχίο Κατωτέρας Τεχνικής Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ Β.Δ. 3/1952, Ν.Δ. 212/1969, ν. 4504/1966 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

 

Αναλυτικά οι θέσεις στην Ξάνθη

 Ειδικότητα

θέσεις
ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εξωτερικών χώρων ειδ. ΥΕ προσωπικού καθαριότητα εξωτερικών χώρων 4
ΥΕ προσωπικού καθαριότητας εσωτερικών χώρων ειδ. ΥΕ προσωπικού καθαριότητα εσωτερικών χώρων 2

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης με επίδομα μέχρι 1.725 ευρώ

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5 Περιφέρειες. Μεταξύ αυτών και η ΑΜΘ

«Τρέχει» από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ο Β’ Κύκλος υποβολής αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων για το πρόγραμμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), με τον τίτλο: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» σε θύλακες ανεργίας.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 345 ώρες, εκ των οποίων 270 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 75 ώρες πρακτική άσκηση. Το εκπαιδευτικό επίδομα κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα κατάρτισης, είναι πέντε ευρώ (5€/ώρα) και έως 1.725 ευρώ για την πλήρη παρακολούθησης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5 Περιφέρειες, συγκεκριμένα: Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021 – 2027» και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. (ΠΔΕ)

Η υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 82759/29-8-2022(Β4581) Κοινή Υπουργική Απόφαση «Σύστημα Σχεδιασμού και Διαχείρισης της υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων/επιδοτούμενων προγραμμάτων μη τυπικής μάθησης, Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ) και Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Γ.Ε.Ε)», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση

Ο παρών Β’ Κύκλος αιτήσεων δεν αφορά δυνητικά ωφελούμενους που κατοικούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, λόγω συμπλήρωσης του αριθμού που είχε προβλεφθεί από τον προηγούμενο Κύκλο υποβολής αιτήσεων.

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων για 4.984 άνεργους ανεξαρτήτου ηλικίας, εγγεγραμμένων στην ΔΥΠΑ, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Περιφερειών: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.


ΑΣΕΠ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.592 μόνιμες θέσεις στο Δημόσιο

Αφορά θέσεις ΑΜΕΑ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στην προκήρυξη 6Κ/2024, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.592 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2021.

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου 2024.


Υπ. Παιδείας: 1.860 προσλήψεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Συνολικά 1.860 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους ωραρίου για το διδακτικό έτος 2024-2025, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, κατανέμονται ως εξής:

Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ): 538

Στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη): 148

Στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ): 198

Στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ: 34

Σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ): 223

Σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης: 681

Στις Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ: 36.

Επίσης, διατίθενται για πρόσληψη στα ΥΜΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, 2 αναπληρωτές κλάδου ΠΕ23.

Οι προσλαμβανόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Τρίτη 29 έως και την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024.

Στη διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes αναρτώνται πληροφορίες και διευκρινίσεις επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες και ανάληψης υπηρεσίας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εμβολιασμός κατά της Ιλαράς για παιδιά Ρομά ηλικίας 1-14 ετών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου

Θα διενεργηθούν στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης στο Δροσερό   Στο πλαίσιο…