Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 1.300 αυγόφετες πρόσφερε φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου

1.300 αυγόφετες πρόσφερε φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου

0

Με επιτυχία και με συμμετοχή ρεκόρ «έκλεισε» η 5η διοργάνωση


Ένας αιώνας συμπληρώθηκε από την προσέλευση των πρώτων προσφύγων από Μικρά Ασία και Πόντο στην περιοχή – Στο «Ε» μιλά ο πρόεδρος, Ανθ. Κυρλίδης


Με κοσμοσυρροή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε  η 5η γιορτή αυγόφετας. Παράλληλα, φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια (1924-2024), δηλαδή ένας αιώνας από τότε που οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο έφτασαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, παρασκευάστηκαν 1.300 αυγόφετες και για αυτόν τον σκοπό διατέθηκαν συνολικά 700 αυγά. Ωστόσο, η εκδήλωση που κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το μέρος, καθώς ακολούθησε χορός και τραγούδι στον μαγευτικό αυτόν οικισμό.

Η εικόνα ήταν χαρακτηριστική δείχνοντας πόσο αγαπητό παραμένει αυτό το οικογενειακό παρασκεύασμα, το οποίο συνεχίζει να μεγαλώνει γενιές και γενιές ανθρώπων.


Ο δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός, ο πρόεδρος και το μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Λυκοδρομίου, Άνθιμος Κυρλίδης και Μιχάλης Σπανίδης, αντίστοιχα

Με 1.500 άτομα «έκλεισε» φέτος η 5η γιορτή αυγόφετας

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου, Άνθιμος Κυρλίδης, τόνισε: «Φέτος ζήσαμε κάτι εντελώς ανέλπιστο, αφού στον χώρο του Λυκοδρομίου συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 άτομα. Συγκεκριμένα, παρούσα ήταν η δημοτική αρχή, αν και δυστυχώς η αντιπολίτευση απουσίαζε. Επίσης, παρευρέθηκαν από την περιφέρεια ο κ. Κουρτίδης και η κ. Παυλακάκη, ενώ πολιτιστικοί σύλλογοι όπως των Κομνηνών, του Ιωνικού και του Νεοχωρίου στήριξαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους».

Στ. Κοντός: «Εύχομαι με τη βοήθεια όλων μας να διαιωνίζονται τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματικά δίνουν ζωή σε όμορφους τόπους»

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός, στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα σε αυτόν τον χώρο, έναν χώρο εξαιρετικής ομορφιάς και σημασίας, σε μία εκδήλωση που χάρη στη μέριμνα του πολιτιστικού συλλόγου και συγκεκριμένα του προέδρου, μας φέρνει πιο κοντά. Μαζευόμαστε, περνάμε όμορφα εμείς και τα παιδιά μας. Εύχομαι με τη βοήθεια όλων μας να διαιωνίζονται τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματικά δίνουν ζωή σε όμορφους τόπους, όπως είναι και το Λυκοδρόμιο».



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Σκέψη, λέξη, τέρψη. Από την επιφυλλίδα στο βιβλίο» από την «Ακαδημία Ποίησης και Παραμυθιού»

Εκδήλωση παρουσίασης της ομώνυμης συλλογικής έκδοσης με επιφυλλίδες (των Δ. Αβούρη, Α. Δομ…