Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Βιβλίο Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

0

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μάικλς, βαν ντερ Βούντεν και Γουντ, και ένας άνδρας, ο Πέρσιβαλ Έβερετ


Έξι βιβλία φιγουράρουν στη βραχεία λίστα του Βραβείου Μπούκερ 2024. Τα βιβλία που προκρίθηκαν και συγκροτούν την εξάδα είναι:

  • James του Πέρσιβαλ Έβερετ [Percival Everett]
  • Orbital της Σαμάνθα Χάρβεΐ [Samantha Harvey]
  • Creation Lake της Ρέιτσελ Κούσνερ [Rachel Kushner]
  • Heald της Αν Μάικλς [Anne Michaels]
  • The Safekeep της Γιαέλ βαν ντερ Βούντεν [Yael van der Wouden] – Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
  • Stone Yard Devotional της Σάρλοτ Γουντ [Charlotte Wood]

Η μακρά λίστα για το Βραβείο Μπούκερ 2024, ανακοινώθηκε στις 30 Ιουλίου 2024 και περιλαμβάνει τρία μυθιστορήματα πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων και έξι συγγραφέων που ήταν υποψήφιοι και στο παρελθόν.

Η επιτροπή, η επιλογή, το χρηματικό έπαθλο

Η μακρά λίστα των 13 βιβλίων, η αποκαλούμενη «Booker Dozen», επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή του 2024. Πρόεδρος είναι ο καλλιτέχνης και συγγραφέας Edmund de Waal, η βραβευμένη μυθιστοριογράφος Sara Collins, ο δημοσιογράφος βιβλίου του Guardian, Justine Jordan, ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας και καθηγητής Yiyun Li και ο μουσικός, συνθέτης και παραγωγός Nitin Sawhney.

Η επιλογή των κριτών έγινε από 156 βιβλία που εκδόθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Το Βραβείο Booker είναι ανοιχτό σε έργα μυθοπλασίας συγγραφέων οποιασδήποτε εθνικότητας, γραμμένα στα αγγλικά και δημοσιευμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο ή/και στην Ιρλανδία.

Ο νικητής ή η νικήτρια συγγραφέας θα λάβει χρηματικό έπαθλο 50.000 λίρες

Η ανακοίνωση του νικητή του Βραβείου Μπούκερ 2024 θα πραγματοποιηθεί σε τελετή και δείπνο στο Old Billingsgate στο Λονδίνο την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

Ο νικητής ή η νικήτρια συγγραφέας θα λάβει χρηματικό έπαθλο 50.000 λίρες και μπορεί να περιμένει διεθνή αναγνώριση και σημαντική αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις. Οι συγγραφείς που έχουν επιλεγεί στη βραχεία λίστα, λαμβάνουν ο καθένας 2.500 και μια ειδικά δεμένη έκδοση του βιβλίου τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Βιβλίο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι «Παραλλαγές Θανάτου» από την θεατρική ομάδα του Adverb Zine

Το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στον κήπο των προκάτ, έξω από το Αυτόνομο Στέκι Ξ…