Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από το ΣΕΓΕ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

Το Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από το ΣΕΓΕ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

0

 Ομιλίες και εργαστήρια για την ενίσχυση και προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ΑΜΘ, με τη στήριξη της Περιφέρειας


Το Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και την υπαίθρια έκθεση χειροποίητων δημιουργιών Crafting Business Expo στήριξε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το Forum διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), και είχε τη στήριξη  του Δήμου Κομοτηνής και των Επιμελητηρίων της περιοχής.

Το Forum φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Παυλίδης (Δημοκρατίας 1) και σε αυτό συμμετείχαν περισσότεροι από 40 καταξιωμένοι ομιλητές από διάφορους κλάδους, αναλύοντας θέματα όπως:

  • Η ενίσχυση και προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Εργαστήρια που στοχεύουν στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, όπως η δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων.
  • Ομιλίες από ειδικούς στον χώρο του επιχειρείν που θα αναδείξουν επιτυχημένες πρακτικές και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες.

Ο στόχος του Forum ήταν να προσφέρει ευκαιρίες για δικτύωση, ενδυνάμωση, εκπαίδευση και ανταλλαγή εμπειριών, ενισχύοντας τη θέση των γυναικών στην επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Διοίκηση της ΠΑΜΘ τονίζει ότι: «λειτουργεί πάντα ενισχυτικά προς την προαγωγή της υγειούς επιχειρηματικότητας στηρίζοντας ειδικότερα την μικρομεσαία επιχείρηση και τους ανθρώπους που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους της» και προσθέτει: «ειδικότερα δε, η γυναικεία επιχειρηματικότητα χρήζει ίσως μεγαλύτερης στήριξης, ακριβώς επειδή η ανάπτυξή της ενισχύει σημαντικά την παρουσία των γυναικών στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και λειτουργεί στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της προσπάθειας για την ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Sunlight υποδέχεται μαθητές και φοιτητές στις εγκαταστάσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος Sunlight Academy

Περισσότεροι από 500 μαθητές και φοιτητές επισκέφθηκαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και …