Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τι ισχύει για τις εγγραφές μαθητών ειδικών κατηγοριών στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Ξάνθης

Τι ισχύει για τις εγγραφές μαθητών ειδικών κατηγοριών στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Ξάνθης

0

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ορίζεται έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 13:00


Η διεύθυνση του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης παρουσιάζει τη διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις μαθητών/τριών ειδικών κατηγοριών στα πρότυπα εκκλησιαστικά σχολεία για το σχολ. έτος 2024-2025.

Αναλυτικά, παρουσιάζει τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής ως εξής:

Υποψήφιοι για συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις  στην Α’ τάξη του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου ή στην Α΄ τάξη Πρότυπου Εκκλησιαστικού Λυκείου  μπορούν να είναι μαθητές που εμπίπτουν σε κάποια από τις κατωτέρω κατηγορίες:

  1. Τέκνα ομογενών ή αλλοδαπών – αλλογενών
  2. κάτοχοι τίτλου ξένου σχολείου που λειτουργεί στο εξωτερικό και παρέχει δικαίωμα εισαγωγής ή εγγραφής στο κράτος αυτό, σε τάξη αντίστοιχη με την Α’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου στην Ελλάδα
  3. τέκνα τρίτεκνων ή πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών,
  4. τέκνα μακροχρόνια ανέργων γονέων,
  5. τέκνα οικογενειών με χαμηλό ετήσιο εισόδημα(ΕΙΣ< 12.000),

Σημειώνεται ότι οι μαθητές και μαθήτριες σχολείων της αλλοδαπής, οι οποίοι/ες προτείνονται από Πατριαρχεία ή Ιερές Μητροπόλεις ή Ιερές Μονές της αλλοδαπής που τελούν σε κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπορούν να εγγράφονται χωρίς εξετάσεις σε οποιαδήποτε τάξη των Προτύπων Εκκλησιαστικών Σχολείων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες για μία μόνο ειδική κατηγορία με αίτηση, η οποία θα είναι υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς ή τον ασκούντα τη νόμιμη επιμέλεια/κηδεμονία. Οι ενδιαφερόμενοι/ες που θα υποβάλουν αίτηση σε παραπάνω από μία κατηγορία, θα αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής.

Η αίτηση υπαγωγής των μαθητών/τριών στις ανωτέρω κατηγορίες μαζί με τα απαραίτητα προς έλεγχο δικαιολογητικά, υποβάλλονται εντός του πρώτου δεκαημέρου του σχολικού έτους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρότυπο εκκλησιαστικό σχολείο της επιλογής τους.

Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ορίζεται έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, ολόκληρη  η εγκύκλιος είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…