Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συμμορφώνονται οι μαθητές της Ξάνθης με το μέτρο της απαγόρευσης κινητών τηλεφώνων

Συμμορφώνονται οι μαθητές της Ξάνθης με το μέτρο της απαγόρευσης κινητών τηλεφώνων

0

Το «Ε» δίνει την εικόνα σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια λίγες ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Μετά από κάποιες παρατηρήσεις και συστάσεις, οι μαθητές τηρούν αυτή την οδηγία και ευελπιστούμε πως αυτό θα συνεχιστεί και μέσα στους επόμενους μήνες», όπως τονίζουν οι διευθυντές/ντριες

 

Ικανοποιητικά φαίνεται να εφαρμόζεται προς ώρας η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή της απόφασης αναφορικά με την αυστηροποίηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία.

Πάντως οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης δείχνουν πως έχουν συμμορφωθεί με την απαγόρευση που ήταν ήδη πλήρης και πριν το νέο πλαίσιο που έθεσε του Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του «Ε» αποδεικνύει πως τα παιδιά δείχνουν να συμμορφώνονται στην πλειοψηφία τους. Οι διευθυντές/τριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή, τονίζουν πως οι μαθητές έχουν προσαρμοστεί και έχουν αποδεχτεί την νέα πραγματικότητα περί αυστηροποίησης.

«Βέβαια, σε κάποια σχολεία καταγράφηκαν κάποιες αποβολές, αλλά αυτό έγινε κυρίως τις πρώτες ημέρες. Μετά από κάποιες παρατηρήσεις και συστάσεις, οι μαθητές τηρούν αυτή την οδηγία και ευελπιστούμε πως αυτό θα συνεχιστεί και μέσα στους επόμενους μήνες», όπως τονίζουν.

Προς την καταπολέμηση των περιστατικών bullying στα σχολεία

Έρευνα της UNESCO σημειώνει ότι το παιδί μπορεί να χρειαστεί έως και 20 λεπτά για να επανέλθει στη μαθησιακή διαδικασία σε περίπτωση που έχει «κολλήσει» στο κινητό του. Αναφέρει πως ο βασικός λόγος για την απαγόρευση της εμφανούς κατοχής και χρήσης των κινητών από τους μαθητές στα σχολεία αφορούν κυρίως την προσπάθεια καταπολέμησης των περιστατικών bullying στα σχολεία.

Αυστηρές οι ποινές του νέου πλαισίου

Σύμφωνα με την εκφρασμένη πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η απόφαση (περί αυστηροποίησης) στόχο έχει να διευκολύνει την ομαλή ροή του σχολικού προγράμματος και να αποτρέψει φυσικά περιστατικά που προσβάλλουν τα παιδιά. Λόγου χάριν υλικό φωτογραφιών, ηχογραφήσεων και βιντεοσκοπήσεων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά εις βάρος συμμαθητών τους. Με λίγα λόγια, κατά κάποιο τρόπο προστατεύονται από «απειλές» , ενώ μαθαίνουν πως η απόκλιση από τον κανόνα έχει ως επίπτωση την τιμωρία(απουσία ή και αποβολή).

Κ. Πιερρακάκης: «Θα ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο»

Ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε «ναι» στην ερώτηση αν είναι λάθος οι καθηγητές να επιδεικνύουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, ενώ αυτό δεν επιτρέπεται στους μαθητές και τόνισε συνάμα την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να επιμείνει στην εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Παράλληλα, διευκρίνισε :«οι εκπαιδευτικοί όταν εφαρμόζουν τον κανονισμό λειτουργίας πρέπει να προστατεύονται, θα ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο» προσθέτοντας ότι είναι προς το συμφέρον των παιδιών η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από το ΣΕΓΕ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

 Ομιλίες και εργαστήρια για την ενίσχυση και προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σ…