Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ενέργεια Στην πράσινη ενέργεια επενδύει η ΔΕΥΑ Αβδήρων

Στην πράσινη ενέργεια επενδύει η ΔΕΥΑ Αβδήρων

0

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε δημοτική έκταση στην Γενισέα – Θα παράγει 400.000 – 500.000 κιλοβάτ ετησίως


Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αβδήρων Κ. Ζουρνατζίδου: « Θέλουμε να αποκτήσει η επιχείρηση ενεργειακή αυτονομία»  – Νέα παιδική χαρά στο ειδικό νηπιαγωγείο του Ν. Ζυγού


Στην παραγωγή πράσινης καθαρής ενέργειας επενδύει η ΔΕΥΑ Αβδήρων σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία και να …καθαρίσει από τα χρέη της στην ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο σε δημοτική έκταση στην Γενισέα.

Φωτοβολταϊκό πάρκο της ΔΕΥΑΑ στην Γενισέα

Το φωτοβολταϊκό πάρκο θα παράγει 400.000 – 500.000 κιλοβάτ ετησίως και είναι προϋπολογισμού 372.189 ευρώ. Είχε ενταχθεί στο μέτρο για φωτοβολταϊκά του προγράμματα Α Τρίτσης και ο διαγωνισμός του είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα στην προχθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής εγκρίθηκε το

Πρακτικό Νο1 ηλεκτρονικής αποσφράγισης και ελέγχου εγγυήσεων της επιτροπής διαγωνισμού με τίτλο : «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ».

«Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης και να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία. Παράλληλα δε να έχουμε και μείωση των αέριων ρύπων»
Κ. Ζουρνατζίδου
Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αβδήρων

 

 Πρόεδρος ΔΕΥΑ Αβδήρων Κ. Ζουρνατζίδου: « Θέλουμε να αποκτήσει η επιχείρηση ενεργειακή αυτονομία»

Όπως ανέφερε στο «Ε» η πρόεδρος τη ΔΕΥΑ Αβδήρων Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου πρόκειται για ένα σημαντικό έργο: « Στόχος μας είναι να μειώσουμε τις λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης και να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία. Παράλληλα δε να έχουμε και μείωση των αέριων ρύπων. Είναι ένα έργο παραγωγής καθαρής πράσινης ενέργειας που θα καλύψει τις ανάγκες της λειτουργίας των υποδομών της διαχείρισης υδάτων».

Νέα παιδική χαρά στο ειδικό νηπιαγωγείο του Ν. Ζυγού

Παράλληλα η επιτροπή έκανε αποδεκτή και μια δωρεά από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ» για την κάλυψη του κόστους κατασκευής και πιστοποίησης παιδικής χαράς στο προαύλιο του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ν. Ζυγού. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 20.000 – 25.000 ευρώ που όμως θα δώσει χαρά στα μικρά παιδιά που φοιτούν στο ειδικό νηπιαγωγείο του Ν. Ζυγού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Ενέργεια
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…