Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σπίτι μου ΙΙ: Ξεκινά τον Ιανουάριο για στεγαστικά με επιτόκιο κάτω του 2%

Σπίτι μου ΙΙ: Ξεκινά τον Ιανουάριο για στεγαστικά με επιτόκιο κάτω του 2%

0

Θα χορηγηθούν 20.000 χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια


Τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» για την παροχή περίπου 20.000 χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων για την αγορά πρώτης κατοικίας, αλλά και το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου» για την ενεργειακή αναβάθμιση με άτοκα δάνεια 20.000 κατοικιών, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, κατά την εξειδίκευση των μέτρων, που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, για τη στεγαστική πολιτική.

Δικαιούχοι του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ» είναι άτομα ή ζευγάρια από 25 έως 50 ετών με εισόδημα έως 20.000 για τους άγαμους, έως 28.000 ευρώ για ζευγάρια που προσαυξάνεται κατά 4.000 για κάθε παιδί και έως 31.000 για μονογονεική οικογένεια που προσαυξάνεται κατά 5.000 για κάθε παιδί πέρα από το πρώτο.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» θα δώσει συνολικά δάνεια έως 2 δισ. ευρώ, το 1 δισ. εκ των οποίων θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης και το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ θα είναι από τις τράπεζες.

Το 50% του στεγαστικού δανείου θα είναι άτοκο, ενώ το 50% θα είναι έντοκο. Όπως εκτίμησε ο κ. Παπαθανάσης, το μεσοσταθμικό επιτόκιο θα είναι κάτω από 2%.

Τα δάνεια θα δίνονται για την αγορά έως ακινήτου 250.000 έως 150 τ.μ. και κατασκευής έως το 2007. Το ανώτατο ποσό δανείου θα είναι 190.000 ευρώ και έως 90% του συμβολαίου. Η διάρκεια δανείου μπορεί να είναι από 3 έως 30 έτη.

Η κα Ζαχαράκη χαρακτήρισε τα προγράμματα «Σπίτι μου Ι και ΙΙ» Τομή στη στεγαστική πολιτική της χώρας, σημειώνοντας πως έχουν εκταμιευτεί 7.329 δάνεια από το «Σπίτι μου Ι», ενώ μετά την ολοκλήρωση και του «Σπίτι μου ΙΙ» πάνω από 30.000 άτομα θα έχουν σπίτι.

 

  • «Σπίτι μου ΙΙ»: Τι αλλάζει στο νέο πρόγραμμα

    Αλλαγές και στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» Στεγαστική κρίση και δημογραφικό, δύο απ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεραμέως: Αλλαγή φιλοσοφίας στην διαμόρφωση του επιδόματος ανεργίας

Έως τον Δεκέμβριο, η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Την α…