Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προβληματική η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη

Προβληματική η εικόνα της καθαριότητας στην πόλη

0

Διαμαρτύρονται οι δημότες για τους υπερχειλισμένους κάδους


Αποψιλώθηκε η Υπηρεσία  – Έφυγαν 36 συμβασιούχοι μετά το «πάγωμα του προγράμματος «55 – 67»


Πολλά προβλήματα στην καθαριότητα αντιμετώπισε η πόλη της Ξάνθης κατά την περίοδο του καλοκαιριού, προβλήματα που οφείλονται στην υποστελέχωση της Υπηρεσίας καθαριότητας. Κάδοι υπερχειλισμένοι, ιδιαίτερα οι μπλε κάδοι με τα ανακυκλώσιμα, πεζοδρόμια κεντρικών οδών και παρτέρια γεμάτα σκουπίδια, είναι η συνηθισμένη καθημερινή εικόνα. Ο δημότης βλέπει μια βρώμικη πόλη και δικαίως διαμαρτύρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί αν μη τι άλλο είναι βασική υποχρέωση του κάθε δήμου να εξασφαλίζει στους δημότες του καθαριότητα και φωτισμό που πληρώνει μέσω των δημοτικών τελών.




«Δεν κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες είχαν απόλυτο δίκιο οι δημότες. Είναι 4 – 5 μέρες τώρα που έχουν πιάσει δουλειά τα 12 άτομα και ήδη άρχισε να βελτιώνεται η κατάσταση»
A.Χατζηαντωνίου
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Διαμαρτύρονται οι δημότες

Στο θέμα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Στράτος Κοντός και την διάρκεια της συνεδρίασης λογοδοσίας επισημαίνοντας ότι η υπηρεσία «πάσχει» από  σοβαρή υποστελέχωση και ότι οι υπάλληλοι που απέμειναν μετά την αναστολή του προγράμματος 55 – 67 από την κυβέρνηση μέσα στον Ιούλιου, υπερβάλλουν εαυτόν για  να κρατήσουν την πόλη σε ΄να επίπεδο. Το ζήτημα της προβληματικής καθαριότητας έθιξε στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο και η αντιπολίτευση με τον κ. Μανώλη Φανουράκη να αναφέρεται σε διαμαρτυρίες πολιτών και εικόνες με ξεχειλισμένους κάδους που δεν τιμούν την πόλη μας.

Αποψιλώθηκε η Υπηρεσία  – Έφυγαν 36 συμβασιούχοι

Με …καθαρά λόγια μίλησε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθανάσιος Χατζηαντωνίου τονίζοντας ότι οι δημότες που διαμαρτύρονται έχουν απόλυτο δίκιο και εξηγώντας που οφείλεται αυτή η δυσλειτουργία στην Υπηρεσία Καθαριότητας: «Έχουμε τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης. Το καλοκαίρι έληγαν οι συμβάσεις 36 υπαλλήλων μας που είχαμε προσλάβει με το πανελλαδικό πρόγραμμα 55 – 67 και ενώ περιμέναμε την συνέχισή του προγράμματος ξαφνικά η κυβέρνηση αποφάσισε το «πάγωμά» του μέσα στον Ιούλιο. Παρότι ο δήμαρχος μετά το Πάσχα είχε κάνει κάποιες ενέργειες για προσλήψεις δεν προφτάσαμε και είναι με 14 υπαλλήλους όλο αυτό το καιρό. Καθημερινά οι υπάλληλοι κάνουν μια υπερπροσπάθεια. Μειώσαμε σε δύο από τέσσερα τα δρομολόγια και τα απορριμματοφόρα από 12 που βγάζαμε σε τέσσερα. Δώσαμε προτεραιότητα στην αποκομιδή των κάδων με τα σύμμεικτα απορρίμματα για να μην έχουμε προβλήματα  δημόσιας υγείας και καθυστερούμε την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε αυτή τη δυσλειτουργία».

Προσλήψεις 12 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηαντωνίου ανέφερε ότι  η κατάσταση βελτιώνεται από τότε που έχουν αναλάβει υπηρεσία τα 12 άτομα που έχουν προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις: «Εμείς είμασταν  που το ανακοινώσαμε. Δεν κρυβόμαστε πίσω από δικαιολογίες είχαν απόλυτο δίκιο οι δημότες. Είναι 4 – 5 μέρες τώρα που έχουν πιάσει δουλειά τα 12 άτομα και  ήδη άρχισε να βελτιώνεται η κατάσταση. Στελεχώσαμε τα απορριμματοφόρα και βγάζουμε περισσότερα.  Τώρα έχουμε ένα επιπλέον φέτος με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Γίνεται εξαιρετική δουλειά εκεί. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο όλα είναι σκουπισμένα και καθαρά. Συνεργαζόμαστε πολύ καλά και με την πλειοψηφία των συλλόγων. Όταν τελειώσουν οι γιορτές δεν θα υπάρχει αυτή η επιπλέον δουλειά οπότε θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Τη διαφορά θα την δει ο δημότης».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…