Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πέρασε με άνετη πλειοψηφία η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη- Ο Ν. Παππάς στη ΔΕΘ

Πέρασε με άνετη πλειοψηφία η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη- Ο Ν. Παππάς στη ΔΕΘ

0

Προς έκτακτο συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου αρχηγού

 

H πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη πέρασε με άνεση, με 163 «υπέρ», 120 «κατά» και τρία λευκά.

Στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα το πρωί ψήφισαν τελικά 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 295, ενώ 9 μέλη της ΚΕ απείχαν.

Mετά από αυτό το αποτέλεσμα, θα γίνουν νέες εκλογές για πρόεδρο στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με το καταστατικό θα προκηρυχθεί έκτακτο συνέδριο.

Σ. Κασσελάκης: «Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ»

Λίγο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρόεδρος του κόμματος πήρε το λόγο στην Κεντρική Επιτροπή, λέγοντας οι αποφάσεις του θα ανακοινωθούν «εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είμαι λυτρωμένος διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από τη πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος. Όσα πέρασα ένα χρόνο τώρα, τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος να επιστρατεύουν πρακτικές ξένες στην αριστερά, να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της ΚΕ φορώντας τους κουκούλα. Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια αποχώρησε από την Κεντρική Επιτροπή.

 

Ο Νίκος Παππάς θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την υπερψήφιση της πρότασης μομφής σε βάρος του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα πάει τελικά στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου, καθώς από τη στιγμή που πέρασε η πρόταση μομφής, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι πλέον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε τον ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπήσει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΚΟ Νίκος Παππάς.

 

Πορεία προς το συνέδριο που θα αποφασίσει για την εκλογή νέου αρχηγού

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο η Πολιτική Γραμματεία και σε δύο εβδομάδες εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει τα διαδικαστικά για το Συνέδριο που πρέπει να γίνει για να αποφασίσει τα διαδικαστικά για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το συνέδριο που είχε οριστεί να γίνει για τις αρχές Οκτωβρίου ήταν καταστατικό. Ωστόσο, τώρα θα πρέπει να λάβει νέα μορφή, καθώς μέσα στο επόμενο δίμηνο θα πρέπει να γίνει έκτακτο Συνέδριο που θα αποφασίσει πώς θα πάει το κόμμα σε εκλογές για πρόεδρο και τα σχετικά με τις υποψηφιότητες. Αυτά που πρέπει να αποφασιστούν τώρα είναι αν το Συνέδριο θα είναι διαρκές, δηλαδή θα συμμετέχουν οι Σύνεδροι που είχαν εκλεγεί στο προηγούμενο, ή έκτακτο, δηλαδή θα εκλεγούν νέοι.

 

Η πρόταση μομφής σε βάρος Κασσελάκη

Η πρόταση μομφής σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη κατατέθηκε χθες από την ομάδα των «87» με 100 υπογραφές.

Οι «87» πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης κατέβηκαν με σκληρό κείμενο ζητώντας από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάει σε εκλογές. Στην εναρκτήρια ομιλία του στην ΚΕ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θα σηκώσει το γάντι και τους προκάλεσε να τού κάνουν μομφή, κάτι το οποίο έκανε η ομάδα των «87» με το που κατέβηκε από το βήμα.

Την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη υποστήριξε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος από το βήμα της ΚΕ είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν κάνει» και κατέθεσε και ο ίδιος υποψηφιότητα.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…