Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ του Πρόγραμμα «Εξωστρεφής Γεωργία»

Παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ του Πρόγραμμα «Εξωστρεφής Γεωργία»

0

ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης: «Ανοίγουμε νέους δρόμους στις διεθνείς αγορές για τα ελληνικά προϊόντα και ισχυροποιούμε την προστασία τους»

 

Το Πρόγραμμα «Εξωστρεφής Γεωργία», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ως στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής παραγωγής παρουσιάστηκε στο Περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, τόνισε ότι το Πρόγραμμα αποτελεί μια χειροπιαστή εφαρμογή μερικών στόχων από αυτούς που φιλοδοξεί η Κυβέρνηση, αλλά και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ειδικότερα, να πετύχει για τον Πρωτογενή Τομέα. Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, η δράση στοχεύει:

  • Στη μείωση του κόστους και στην αύξηση της ποιότητας παραγωγής,
  • Στην υποβοήθηση του παραγωγού και της μεταποιητικής επιχείρησης στην εξαγωγική προσπάθεια τους, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να βρούνε νέους δρόμους στις διεθνείς αγορές
  • Στη περαιτέρω διαφύλαξη του ελληνικού σήματος και της ελληνικότητας των προϊόντων με σύμμαχο την τεχνολογία
  • Στην πλήρη απλοποίηση και ψηφιοποίηση της διαδικασίας των σχέσεων  κράτους – επιχείρησης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου συμμετείχαν ως ομιλητές, η Προϊσταμενή Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ, κ. Θεώνη Κατσιφώλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Collectives S.A., κ. Βαγγέλης Πορής και ο Γενικός Διευθυντής Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κ. Δημήτρης Γιάντσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λουκέτο μπήκε στα Λουτρά Ποταμιάς

Δεν θα λειτουργήσουν για φέτος λόγω έλλειψης υπαλλήλου Στα κρύα του …λουτρού έμειναν όσοι …