Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σαρώνει τα μετάλλια η ελληνική ομάδα!

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σαρώνει τα μετάλλια η ελληνική ομάδα!

0

Δείτε τα εννέα έως τώρα μετάλλια της χώρας μας


Τα εννέα μετάλλια έχει φτάσει η συγκομιδή της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

Την αρχή έκανε η Χριστίνα Γκέντζου η οποία ήταν χάλκινη στο τάε κβον ντο στην κατηγορία Κ44. Στο ίδιο άθλημα στην κατηγορία +65 κιλών (Κ44) η Ελένη Παπασταματοπούλου κατέκτησε και αυτή το χάλκινο μετάλλιο.

Το Σάββατο, η 19χρονη σπρίντερ Λήδα Μανθοπούλου ήταν εντυπωσιακό στα 100μ. στον στίβο και κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Τ38.

Τη σκυτάλη πήραν ο Κωνσταντίνος Τζούνης με το χάλκινο μετάλλιο στην δισκοβολία (F56) και ο Αντώνης Τσαπατάκης (ασημένιο) στην κολύμβηση, ενώ ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πήρε το αργυρό στον τελικό της κορίνας (F32). Μάλιστα αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση που ο αθλητής μας κατακτά ασημένιο μετάλλιο.

Στο ατομικό της μπότσια BC3 ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο φτάνοντας τα επτά μετάλλια σε πέντε συνεχόμενες διοργανώσεις από το 2008!

Στη σφαιροβολία F32 η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της χρυσό και ένα ακόμα χάλκινο φτάνοντας τα εννέα συνολικά.  Ο ΘανάσηςΚωνσταντινίδης έκανε το repeat, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και ο Λάζαρος Στεφανίδης κατέκτησε το χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα. Ο Κωνσταντινίδης με βολή στα 11.93 μέτρα στην τελευταία του προσπάθεια και καταρρίπτοντας δύο φορές το ευρωπαϊκό ρεκόρ επιβεβαίωσε την κυριαρχία και το μεγαλείο του ως αθλητής.  Ακολουθώντας τον Κωνσταντινίδη και τον ανεξάρτητο Ρώσο αθλητή Αλεξέι Τσούπκιν, που σημείωσε 11.39 μέτρα, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Λάζαρος Στεφανίδης, ο οποίος με ρίψη 9.84 μέτρων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΟΣ: Ξεκινούν από αύριο οι πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες

Πρώτη εξόρμηση στα Στενά του Νέστου Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης συνεχίζει και …