Αυλαία με πολλά χαμόγελα από την παρουσία των Ελλήνων αθλητών
Οι 17οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν και ο συνολικός απολογισμός της ελληνικής αποστολής ήταν εξαιρετικός. Από πλευράς συνολικής συγκομιδής δεν ήταν η καλύτερη παρουσία της χώρας μας καθώς τόσο στην Αθήνα (20) όσο και στο Τόκιο (24) είχαμε περισσότερα μετάλλια. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος του ανταγωνισμού, καθώς το παραολυμπιακό κίνημα δυναμώνει σε όλο τον κόσμο, τα 13 μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας στο Παρίσι έχοντας μία αποστολή 40 ατόμων (37 αθλητές και αθλήτριες και 3 συνοδούς) είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.
Ο βαθμός δυσκολίας επιβεβαιώνεται κι από τους εντυπωσιακούς αριθμούς της διοργάνωσης κατά τη διάρκεια της οποίας καταρρίφθηκαν συνολικά 419 παγκόσμια και Παραολυμπιακά ρεκόρ σε στίβο, κολύμβηση, άρση βαρών σε πάγκο, τοξοβολία, σκοποβολή, κανόε, ποδηλασία πίστας και κωπηλασία που είναι τα περισσότερα που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία των Παρολυμπιακών Αγώνων.
Στους Παραολυμπιακούς αγώνες συμμετείχαν και τρεις κολυμβητές από τον Έβρο, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο Αλέξανδρος Λεργιός και ο Δημήτρης Κασαπίδης.
Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην τρίτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς αγώνες δεν κατάφερε να διακριθεί καθώς ακυρώθηκε η συμμετοχή του στον τελικό των 100μ πεταλούδα S8. Στην προσπάθειά του να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα οι κριτές τον ακύρωσαν διότι έπαιρνε αναπνοή από το πλάι και όχι από μπροστά. Ο Αλέξανδρος Λεργιός αποκλείστηκε από τον τελικό στα 50μ. ελεύθερο της κατηγορίας S5 και ο Δημήτρης Καρυπίδης, συνεχίζει να προσθέτει διακρίσεις στο βιογραφικό του, κατακτώντας την 5η θέση στο τελικό υπτίου στα 50μ S1 και την 4η θέση στα 100μ ύπτιο.
Οι αγώνες έκλεισαν ιδανικά για την Ελλάδα με το 3ο χρυσό από την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50μ ύπτιο της κατηγορίας S4, με χρόνο 49.63. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο.
Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ήταν η σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης μαζί με τον Αντώνη Τσαπατάκη.