Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ξάνθη για την κορύφωση των Γιορτών

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ξάνθη για την κορύφωση των Γιορτών

0

Πολύ θετικά τα μηνύματα από το οικονομικό αποτύπωμα


Πληρότητα στα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης  – Τα airbnb παίρνουν μεγάλο μερίδιο από τα ξενοδοχεία


Με δυνατό παλμό προχωρούν και κορυφώνονται οι  γιορτές Παλιάς Πόλης. Κάθε βράδυ πλημμυρίζουν από επισκέπτες τα σοκάκια και τα σημεία ενδιαφέροντος που φιλοξενούν εκθέσεις πολιτιστικά δρώμενα και μουσικές εκδηλώσεις ενώ η  διασκέδαση απογειώνεται στα στέκια των συλλόγων. Και μπορεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του εορτασμού να είναι η παλιά πόλη όμως η επισκεψιμότητα και η οικονομική υπεραξία που την συνοδεύει έχει θετικό αντίκτυπο και δημιουργεί οφέλη που διαχέονται σ’ όλο τον παραγωγικό ιστό.

Πολύ θετικά τα μηνύματα από το οικονομικό αποτύπωμα των γιορτών

Μια πρώτη αποτίμηση επιχειρεί η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου: «Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά. Όλες αυτές τις μέρες παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στην έναρξη η επισκεψιμότητα ήταν πολύ μεγάλη. Οι γιορτές μας έχουν το χαρακτηριστικό της διασκέδασης αλλά και  πολιτιστικό στίγμα και γίνονται πόλος έλξης για ξένους και επισκέπτες από όλη τη χώρα. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το τελευταίο τετραήμερο θα έχουμε πολλούς ξένους που έχουν κάνει κρατήσεις». Αναφορικά με τα οικονομικά οφέλη η κα Τσιακίρογλου επισημαίνει: «Ότι φέρνει τουρισμό έχει θετικό οικονομικό αποτύπωμα σ’ όλους τους κλάδους. Κατ’ αρχάς επωφελούνται μια σειρά από καταστήματα απ’ όπου κάνουν τις προμήθειές τους οι  σύλλογοι: Κρεοπωλεία, είδη τροφίμων, μανάβικα κ.λ.π. Επίσης τα καφέ μπαρ που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Π. Πόλης αλλά και τα καταστήματα εστίασης παρότι στα στέκια των συλλόγων υπάρχουν ψησταριές».

Πληρότητα στα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης

Οι γιορτές Παλιάς Πόλης δεν συγκεντρώνουν μόνο επισκέπτες από τους γειτονικούς νομούς που έχουν την δυνατότητα να έρθουν και να φύγουν αυθημερόν αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Όπως μας ανέφεραν από το Ξενοδοχείο «Έλενα» έχουν πληρότητα 100% όλες αυτές τις μέρες και για τις επόμενες μέρες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα μας ανέφεραν ότι η επισκεψιμότητα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι. Σ’ ότι αφορά τις τιμές κυμαινόταν από 70 – 80 ευρώ το δίκλινο.

Πολύ μεγάλη κίνηση έχει όλη αυτή την εβδομάδα και το ξενοδοχείο Z -palace.

Τα airbnb παίρνουν μεγάλο μερίδιο από τα ξενοδοχεία

Αντίθετα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ΑΓΡΙΑΝΗ δηλώνει πληρότητα στο  20% σημειώνοντας τα 96 airbnb που έχουμε στην Ξάνθη είναι τα πρώτα που κλείνουν παίρνοντας μεγάλο μερίδιο από τα ξενοδοχεία της πόλης. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι θέμα πολιτικής του κάθε ξενοδοχείου να επιλέγει αν θα συνεργαστεί με πρακτορεία για δύο διανυκτερεύσεις που τις θεωρεί ασύμφορες.. Ωστόσο ανέφερε ότι  οι τιμές είναι πολύ καλές σ’ όλα τα ξενοδοχεία της πόλης και κυμαίνονται  60 – 70 ευρώ το δίκλινο πλην κάποιων που έχουν τιμές πάνω από 100 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…