Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ν. Γιαννακοπούλου από Ξάνθη: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας»

Ν. Γιαννακοπούλου από Ξάνθη: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας»

0

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου βρέθηκε στην Ξάνθη την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των περιοδειών της σε όλη την Ελλάδα


Σε συνέντευξή της στο «Ε» μιλά για την τεράστια αγάπη και αποδοχή που λαμβάνει από τον κόσμο, για το στίγμα της υποψηφιότητά της, όπως επίσης και για το θέμα της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία



Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, επισκέφθηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο των περιοδειών της σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, κατά τις πρωινές ώρες βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο, στην συνέχεια επισκέφθηκε την αγορά και τέλος συνομίλησε με φίλους στο καφέ Κυβερνείο.

Στο πλαίσιο αυτό άκουσε τους προβληματισμούς του κόσμου και τόνισε πως μέσα από την υποψηφιότητά της επιδιώκει να βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια ώστε να βγει το ΠΑΣΟΚ ακόμη περισσότερο προς την κοινωνία. «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας από τον λαό και για τον λαό», όπως επισημαίνει στο «Ε».

Μάλιστα δηλώνει χαρακτηριστικά πως δίνει αυτόν τον αγώνα με πολλή αισιοδοξία, με πάρα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ ο στόχος της είναι να είναι στον δεύτερο γύρο και καλεί τον λαό να πάρει το ΠΑΣΟΚ στα χέρια του.

«Πρέπει να βγούμε με καθαρές θέσεις και προτάσεις και τελικά να εκφράσουμε τον χώρο του κέντρου, τον λαϊκό κόσμο, τα λαϊκά στρώματα, τον κόσμο που ζει από τη δουλειά του», όπως υποστηρίζει με έμφαση.



«Ε»: Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο αυτό το διάστημα;

Λαμβάνω τεράστια αγάπη και αποδοχή, μία απίστευτη ανταπόκριση όπου κι αν έχω βρεθεί από άκρη σε άκρη της Ελλάδος, από εδώ την Ξάνθη μέχρι την Πελοπόννησο, από ακριτικά νησιά μέχρι την Ήπειρο. Αυτό με γεμίζει με πάρα πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Άρα, δίνω αυτόν τον αγώνα με πολλή αισιοδοξία, με πάρα πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και ο στόχος μου είναι να είμαι στον δεύτερο γύρο.

«Ε»: Ποιο είναι το στίγμα της υποψηφιότητάς σας;

Αυτό που εκφράζει η υποψηφιότητα μου είναι το πώς θα μπορέσει να έρθει το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία. Είμαι πολιτικός της κοινωνίας, όχι πολιτικός των μηχανισμών ή των συστημάτων και αυτό είναι το όραμά μου για το ΠΑΣΟΚ. Είναι ιστορική ευκαιρία, ίσως η τελευταία ευκαιρία πια του ΠΑΣΟΚ. Χάσαμε την ευκαιρία των ευρωεκλογών, καθώς θα μπορούσαμε να είμαστε δεύτερο κόμμα και με ισχυροποίηση του ποσοστού μας, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Τώρα είναι η στιγμή για μία αλλαγή σε όλα, αλλαγή στην ηγεσία, την αντιπολιτευτική τακτική μας. Οφείλουμε να κάνουμε αυτή τη νέα αρχή, είναι ιστορικό χρέος μας να μπορέσουμε να μεγαλώσουμε ξανά και να γίνουμε ο άλλος μεγάλος πόλος απέναντι στη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Πιστεύω με όλη μου τη δύναμη πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί και θα είναι η επόμενη άξια κυβέρνηση της χώρας. Αυτός είναι ο στόχος μου, δηλαδή η επαφή ξανά με την κοινωνία, κάτι που επιτυγχάνεται με την έκφρασή της, τις καθαρές θέσεις, την ορμή και τον δυναμισμό, την κοινωνική κινητικότητα, τη λειτουργία του κόμματος όπου δεν λειτούργησε και δυστυχώς απέκλεισε δυνάμεις, δεν μπόρεσε να κινήσει και να κινητοποιήσει δυνάμεις. Εγώ πιστεύω στην δημοκρατική και στην θεσμική λειτουργία, στην αμφίδρομη σχέση. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να εκφράσουμε τα μεσαία στρώματα που φτωχοποιούνται διαρκώς. Το ΠΑΣΟΚ αυτόν τον κόσμο εξέφρασε, τον κόσμο του κέντρου κι αυτό οφείλουμε να εκφράσουμε ξανά χωρίς φοβικότητα ούτε μισόλογα. Πρέπει να βγούμε με καθαρές θέσεις και προτάσεις και τελικά να εκφράσουμε τον χώρο του κέντρου, τον λαϊκό κόσμο, τα λαϊκά στρώματα, τον κόσμο που ζει από τη δουλειά του. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να γίνουμε ένα πλειοψηφικό κίνημα που θα καλύπτει από τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις παρυφές της ΝΔ, να καταφέρει να δώσει πολιτική εκπροσώπηση σε εκείνους που αισθάνονται πολιτικά άστεγοι.

«Ε»: Πόσο σημαντική θεωρείτε τη συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές;

Είναι κορυφαίας σημασίας η συμμετοχή στις εκλογές. Ο λαός πρέπει να πάρει το ΠΑΣΟΚ στα χέρια του, αυτό άλλωστε είναι και το μήνυμα «Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας», μην αφήσετε αυτή τη διαδικασία κλειστή ή περιορισμένη αποκλειστικά και μόνο ανάμεσα στους μηχανισμούς που υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να σημάνουν τίποτα, δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ. Έτσι, όσος περισσότερος κόσμος μπορεί, πρέπει να συμμετέχει, να κάνει αυτή τη διαδικασία κινηματική του λαού, του κόσμου, της κοινωνίας.

Το πρώτο βράδυ των ευρωεκλογών βγήκα και είπα ότι δεν μπορεί να νιώθουμε ικανοποιημένοι με αυτό το αποτέλεσμα, ενώ μέχρι και το Σάββατο (πριν τις εκλογές) λέγαμε ότι μπορούμε και θα είμαστε δεύτερο κόμμα με ισχυροποίηση του ποσοστού μας, κάτι που δεν καταφέραμε.

Θα ήθελα να κάνω στο σημείο αυτό μία σημαντική τοποθέτηση που αφορά την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Από την πρώτη στιγμή εγώ προσωπικά βγήκα και είπα πως δίνω αγώνα για να είμαι την επόμενη ημέρα στον δεύτερο γύρο. Σε κάθε περίπτωση, όμως λέω πως ό,τι κι αν γίνει θα είμαι στην πρώτη γραμμή υπηρετώντας όποιον/α εκλεγεί, δεσμεύομαι για αυτό το πράγμα. Επίσης, όποιος/α εκλεγεί οφείλει να δεσμευτεί ότι δεν θα λειτουργήσει μόνο με ημέτερους την επόμενη ημέρα, ότι θα εκφράσει το όλον του ΠΑΣΟΚ. Είναι χρέος μας να βγούμε και να το διασφαλίσουμε, να πετύχουμε υψηλό πολιτικό επίπεδο, πολιτική διαδικασία και να αφήσουμε όποια τοξικότητα εκτός, είναι χρέος μας να μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το παλιό δεν μπορεί να νικήσει, δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, δεν μπορεί να δώσει μια νέα πνοή. Πάμε να τα αλλάξουμε όλα για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την χώρα.

Διεκδικείτε την κυβέρνηση για το ΠΑΣΟΚ ή σε συνεργασία με την αριστερά;

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μεγαλώσει απευθυνόμενο στην κοινωνία από τις παρυφές ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις παρυφές της ΝΔ. Δεν μιλώ για θολά σχήματα κεντροαριστεράς ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια συνιστώσα ή δεν μιλώ σε καμία περίπτωση για συμφωνίες κορυφής ιδιαίτερα για πρόσωπα που έχουν πληγώσει το ΠΑΣΟΚ, το έχουν λεηλατήσει, για πρόσωπα που έφυγαν και αποστασιοποιήθηκαν αν και είχαν ακόμη και θέσεις υπουργών, σε αυτούς η πόρτα λοιπόν είναι κλειστή, ενώ σε όσους απογοητεύσαμε ορθάνοιχτη.

Αυτή την στιγμή πάμε να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με το ΠΑΣΟΚ! Πιστεύω πως στις επόμενες εκλογές μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι η κυβέρνηση της χώρας, πιστεύω στη δυναμική, γι’ αυτό παλεύω! Το ΠΑΣΟΚ πρέπει και μπορεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας από τον λαό και για τον λαό!


Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης Ενός λεπτού σιγή τήρησε η ολ…