Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

0

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση με Χριστοδουλίδη


Τον ρόλο της Ελλάδας και της Κύπρου ως πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή, ιδίως τη στιγμή που η κρίση εντείνεται ξανά στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισαν κατά τη συνάντηση τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος έστειλαν έτσι μηνύματα σε συμμάχους και εταίρους, αλλά και στην Τουρκία. Συζήτησαν άλλωστε το συντονισμό ενεργειών Αθήνας και Λευκωσίας εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αλλά και «ενόψει διαφαινόμενων εξελίξεων στο Κυπριακό», όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη θα συναντηθεί και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε από την πλευρά του την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη κρίσιμη και σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε, στις πράξεις και όχι στα λόγια, την προσπάθεια να δημιουργήσουμε συνθήκες για επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό».

Ο Κύπριος πρόεδρος διαμήνυσε επίσης στην Τουρκία ότι: «Για μας η παρούσα κατάσταση των πραγμάτων δεν αποτελεί επίλυση του Κυπριακού». Αλλά και προς συμμάχους και εταίρους ότι «με τη λύση του Κυπριακού και την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, Ελλάδα και Κύπρος θα συμβάλλουμε περισσότερο ως πυλώνες ασφάλειας σε αυτή την περιοχή γεωστρατηγικής σημασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση θα γίνει συνολική επισκόπηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων καθώς και ότι «σε μία εποχή κατά την οποία υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, Ελλάδα και Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη γεωπολιτικά περιοχή. Σε αυτή τη συγκυρία ο συντονισμός μας είναι πιο απαραίτητος παρά ποτέ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρναούτογλου για κλιματική αλλαγή: «Χρειαζόμαστε άμεσα σχέδιο δράσης για την προστασία των αγροτών»

Ποια είναι τα έξι μέτρα που πρότεινε Με παρέμβασή του, στο Στρασβούργο, στο θέμα «Ξηρασίες…