Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεγάλη συμφωνία για αμερικάνικο LNG στην Αλεξανδρούπολη έκλεισε η Gastrade

Μεγάλη συμφωνία για αμερικάνικο LNG στην Αλεξανδρούπολη έκλεισε η Gastrade

0

Οι Αμερικάνοι αποκτούν πρόσβαση στο 25% της συνολικής χωρητικότητας του τερματικού σταθμού ή περίπου 12 φορτία ετησίως


Η αμερικανική παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), Venture Global, υπέγραψε πενταετή συμφωνία με την ελληνική Gastrade για τη δέσμευση δυναμικότητας επαναεριοποίησης έως και 1 εκατομμυρίου μετρικών τόνων LNG στο νέο τερματικό της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με το Reuters, η πενταετής συμφωνία τίθεται σε ισχύ το 2025 και το LNG θα προέλθει από δύο από τις εξαγωγικές εγκαταστάσεις της Venture Global στη Λουιζιάνα, δήλωσε η εταιρεία χθες.

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Venture Global πρόσβαση στο LNG της Αλεξανδρούπολης, αυξάνοντας την ικανότητά της να φτάσει στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ανέφερε.

Η εταιρεία θα αποκτήσει πρόσβαση στο 25% της συνολικής χωρητικότητας του τερματικού σταθμού ή περίπου 12 φορτία ετησίως.

«Αυτή η κίνηση ενισχύει περαιτέρω τις δραστηριότητές μας αυξάνοντας τα περιουσιακά μας στοιχεία σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού LNG, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής, της αποστολής και της επαναεριοποίησης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global, Mike Sabel.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…