Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Με χαμόγελα έκλεισε η αυλαία των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Με χαμόγελα έκλεισε η αυλαία των Γιορτών Παλιάς Πόλης

0

Σημαντική ήταν η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ΟΔΙΑΚ


Μπορεί οι Γιορτές Παλιάς Πόλης να ολοκληρώθηκαν για φέτος, όμως τα θετικά μηνύματα του κόσμου δεν τελειώνουν εδώ… Δυστυχώς, ο καιρός μας χάλασε λιγάκι τα σχέδια και τη ροή των προγραμμάτων, αλλά ντόπιοι και επισκέπτες δεν πτοήθηκαν, βγήκαν έξω, διασκέδασαν, έκατσαν στα στέκια των συλλόγων. Ταυτόχρονα θαύμασαν έργα καλλιτεχνών, επισκέφθηκαν από κοντά τις εκθέσεις, ξεναγήθηκαν στον παραδοσιακό οικισμό και όλο αυτό τους δικαίωσε όπως φαίνεται, αρκεί βέβαια κάποιος να ρίξει μία ματιά στις εικόνες που «μιλούν από μόνες τους»…

«Όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Υπήρχε πολύς κόσμος στην πόλη μας, στις εκδηλώσεις, στις ξεναγήσεις και στις συναυλίες που είχαμε προγραμματίσει»
Μιχάλης Τσέπελης
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Μ. Τσέπελης: «Υπήρχε πολύς κόσμος στην πόλη μας, στις εκδηλώσεις, στις ξεναγήσεις και στις συναυλίες που είχαμε προγραμματίσει»

«Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης ολοκληρώθηκαν επισήμως το βράδυ της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου κλείνοντας με την τελευταία ξενάγηση στον ιστορικό ιστό της πόλης και ακολούθως η Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου ήταν η πρώτη ημέρα μετά τις γιορτές. Όλες αυτές τις ημέρες, αλλά ακόμη και τις επόμενες, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση των γιορτών λαμβάνουμε πολύ θετικά μηνύματα. Διαπιστώνουμε πως όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Υπήρχε πολύς κόσμος στην πόλη μας, στις εκδηλώσεις, στις ξεναγήσεις και στις συναυλίες που είχαμε προγραμματίσει. Επίσης, όλα τα στέκια ήταν γεμάτα καθημερινά, κάτι που είναι πολύ θετικό και δείχνει ότι ο κόσμος αγαπά τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, βγαίνει έξω για να διασκεδάσει, να περάσει όμορφα, να περιπλανηθεί στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης», τονίζει στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, Μιχάλης Τσέπελης.

Εν συνεχεία, υπογραμμίζει πως ειδικά το Σάββατο η κίνηση κορυφώθηκε ιδίως μετά τις 20:00,ενώ στις εισόδους της πόλης υπήρχε μποτιλιάρισμα αρκετών χιλιομέτρων.

«Σίγουρα είναι ευχάριστο να βλέπουμε κόσμο από γειτονικούς νομούς να επιλέγει την πόλη μας», σημειώνει.

«Αυτή την στιγμή κι εμείς είμαστε εδώ με σκοπό να καταγράψουμε πιθανά προβλήματα που υπήρξαν ώστε να τα σημειώσουμε και στην πορεία να μπορέσουμε να τα διαχειριστούμε καλύτερα», ενημερώνει.

«Το ευχαριστώ» του αντιδημάρχου σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συνέδραμαν ώστε να βγει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα

Τέλος, ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές διασώστες της ΟΔΙΑΚ και του Ερυθρού Σταυρού ,όλες τις υπηρεσίες τους δήμου που εργάστηκαν ώστε να βγει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα  και φυσικά όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς της πόλης μας για την πολύ καλή συνεργασία..

«Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς τους πολιτιστικούς και λαογραφικούς συλλόγους που είναι η ‘’ψυχή’’ των Γιορτών Παλιάς Πόλης και δουλεύουν για δέκα ημέρες εθελοντικά μόνοι τους για να έχουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή στην πόλη μας», όπως δηλώνει καταληκτικά.



Απαιτητική εβδομάδα χωρίς όμως σοβαρά περιστατικά για ΟΔΙΑΚ και Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Παράρτημα Ξάνθης

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Ξάνθης: «Οργανωτικά κύλησαν όλα ομαλά και η συνεργασία με τον Δήμο ήταν άψογη. Έχοντας στο πλευρό μας 40 εθελοντές μία ολόκληρη εβδομάδα αντεπεξήλθαμε σε περιστατικά που αφορούσαν την υγειονομική κάλυψη, αλλά ευτυχώς δεν μας παρουσιάστηκε κάποιο σοβαρό περιστατικό. Τα περισσότερα αφορούσαν διακομιδές στο νοσοκομείο λόγω μέθης και κάποια μικροεγκαύματα».

ΟΔΙΑΚ Ομάδα Διάσωσης & Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων: «Τελειώσαμε μία δύσκολη εβδομάδα, γιατί είχαν προηγηθεί και δύο μήνες πυρασφάλειας στον ορεινό όγκο της Ξάνθης. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, αλλά ευτυχώς δεν αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρά περιστατικά. Αναλυτικά, είχαμε πτώσεις με διαστρέμματα, εκδορές από αιχμηρά αντικείμενα. Αναφορικά με τους ηλικιωμένους αντιμετωπίσαμε καταστάσεις ατόμων με πολύ υψηλή ή και με πολύ χαμηλή πίεση, όπως επίσης και μικρά προβλήματα με την κατανάλωση αλκοόλ νεαρών κατά το πλείστον ατόμων. Ευχαριστούμε τους εθελοντές διασώστες οι οποίοι εργάστηκαν δίχως να υπολογίσουν κούραση».


Όλη η Ξάνθη σε μία «αγκαλιά» για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2024

Η «φωνή» των Συλλόγων στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2024

Η λήξη των φετινών γιορτών της παλιάς πόλης βρήκε τον Σύλλογο Ποντίων Νομού Ξάνθης να μεν κουρασμένο, αλλά  με ένα πλατύ χαμόγελο σε μία προσπάθεια να κρατήσει ψηλά την ίδια ποιότητα τόσο στη διασκέδαση όσο και στην φιλοξενία του κόσμου κατά τη διάρκεια ενός γεμάτου 8ημερου. Για αυτό, λοιπόν ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στο στέκι, αλλά κυρίως τα παιδιά του συλλόγου, τους «ακούραστους ήρωες».

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης έφτασε στην 8η και τελευταία μέρα των γιορτών Παλιάς πόλης με το μουσικό σχήμα του Γιώργου Συμεωνίδη. Προηγήθηκε μια εβδομάδα χαράς, και γλεντιού με όμορφη διάθεση και άψογη συνεργασία.

Μία από τις καλύτερες χρονιές ήταν η φετινή όσον αφορά την επισκεψιμότητα στις γιορτές σύμφωνα με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης Αλησμόνητες Πατρίδες. Μάλιστα, το ΔΣ υποστηρίζει πως η συνολική εικόνα απέδειξε πως ο θεσμός έχει τη δική του δυναμική και μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικά, θεωρεί πως μελλοντικά θα μπορούσε να αποτελέσει τελικά εφάμιλλο θεσμό με αυτόν του καρναβαλιού.

Την θετική ανταπόκριση του κόσμου έρχονται να εξάρουν και οι Βίστωνες, καθώς τονίζουν πως ειδικά το Σάββατο ήταν όλοι «ζωντανοί», «ζωηροί», έγιναν όλοι «ένα».

«Είναι μία γιορτή που ‘’ενώνει’’, μία γιορτή για το σύνολο που ευχόμαστε να αποτελέσει την βάση και για το φετινό καρναβάλι!», όπως παρατηρούν.

Μία νέα εμπειρία ήταν η φετινή για τον πολιτιστικό σύλλογο Θάμυρις, μιας και πήρε μέρος στις γιορτές για πρώτη χρονιά μετά από είκοσι χρόνια, ανανεωμένος πια με νέα μέλη, τα οποία έζησαν μία αξέχαστη εμπειρία…

Τέλος, αναφέρω τους Βατράχους, οι οποίοι και φέτος το «έζησαν» με δυνατή μουσική και ασταμάτητο χορό. Το αποτέλεσμα δικαίωσε και αυτόν τον σύλλογο, καθώς το στέκι ήταν κάθε βράδυ γεμάτο, κάτι που επιβραβεύει για άλλη μία φορά την σκληρή δουλειά των μελών του.




 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι «Παραλλαγές Θανάτου» από την θεατρική ομάδα του Adverb Zine

Το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στον κήπο των προκάτ, έξω από το Αυτόνομο Στέκι Ξ…