Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Μαλτέζικη πινελιά δίνει η Nathalie Micallef στους τοίχους της Ξάνθης

Μαλτέζικη πινελιά δίνει η Nathalie Micallef στους τοίχους της Ξάνθης

0

Η ταλαντούχα street artist μοιράζεται με το «Ε» την αγάπη της για την Ελλάδα και την ελληνική μυθολογία


Δίνει «νέα πνοή» σε κτίρια και δρόμους της πόλης συνδυάζοντας την ευφάνταστη πρωτοτυπία με την όρεξη για δημιουργία


Με αστείρευτη αγάπη για την ζωγραφική η πολυπράγμων street artist  Nathalie Micallef αξιοποιεί οτιδήποτε ελληνικό ξεκινώντας με την ελληνική μυθολογία και τελικά αφήνει το καλλιτεχνικό της αποτύπωμα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η44χρονη Nathalie με έναν μοναδικό τρόπο που ξέρει πολύ καλά μόνο η ίδια, μεταμορφώνει τοίχους, σοκάκια και κατά κάποιον τρόπο «δίνει πνοή» και ρεαλιστικές διαστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Με μία πρωτότυπη μαεστρία συνδυάζει χρώματα, «μπλέκει» μοτίβα και τελικά παρουσιάζει σε κοινή θέα έργα με φόντο τη μυθολογία, αλλά και τοπία που την έχουν «μαγέψει».

Η αγάπη για την Ελλάδα και την ελληνική μυθολογία

Ξεκινώντας με τις συστάσεις, η Nathalie Micallef τονίζει στο «Ε»:

«Είμαι δασκάλα ζωγραφικής και μαλτέζικης γλώσσας. Ζω στην Ξάνθη τα τελευταία έντεκα χρόνια. Η αγάπη μου για την Ελλάδα ξεκινά από μικρή κιόλας ηλικία. Επίσης, μου αρέσει να διαβάζω την ελληνική μυθολογία και να αποτυπώνω τα θέματά της στους τοίχους».

Επιπλέον επισημαίνει πως έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις εκ των οποίων χαρακτηριστικές είναι αυτές στην Θάσο, αλλά και στην Ξάνθη στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Παράλληλα, πηγαινοέρχεται και στην Μάλτα όπου αναλαμβάνει δουλειές, καθώς «γίνεται χαμός με τις παραγγελίες», όπως ενημερώνει.

N. Micallef: «Δεν έχω νιώσει κανένα ρατσισμό, επειδή δεν είμαι Ελληνίδα»

«Δεν έχω νιώσει κανένα ρατσισμό, επειδή δεν είμαι Ελληνίδα. Απεναντίας, όσοι/ες με γνωρίζουν δείχνουν σεβασμό στο πρόσωπό μου. Χωρίς αμφιβολία αυτή η στάση μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να προσπαθώ και να ομορφαίνω τον κόσμο γύρω μου με τον τρόπο που εγώ μπορώ», όπως δηλώνει με έμφαση η Nathalie.

Έργα που «φωτίζουν» κάθε γωνιά της πόλης

Μερικά από τα έργα της που «στολίζουν» κάθε γωνιά της πόλης και των πέριξ περιοχών είναι: το 2ο και 3ο γυμνάσιο Ξάνθης, το σχολείο του Σουνίου, το χωριό Πηγάδια, την παιδιατρική του νοσοκομείου Ξάνθης, την ταβέρνα Σταθμός στην Ξάνθη, το ΚΔΑΠ Αυλή, το Serrano, το ταμ-ταμ(1ο έργο στην Ξάνθη), το μανάβικο ΚΑΡΥΔΗΣ επί της Ομήρου 79.


Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Η Nathalie Micallef γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1980.Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Μάλτας κι εργάζεται ως ζωγράφος και δασκάλα της μαλτέζικης γλώσσας. Στη συνέχεια, επικεντρωμένη κυρίως στην δική της αντίληψη για την ζωή, ανέπτυξε ένα πάθος προς την ελληνική κουλτούρα και μυθολογία.

Στην παιδική της ηλικία συνήθιζε να περνά ώρες βοηθώντας τον πατέρα της να ζωγραφίσει αφήνοντάς της μία γοητεία στην καλλιτεχνική έκφραση της ζωής.

Σήμερα αφιερώνει ένα μεγάλο ποσό ενέργειας στην ποίηση και την ζωγραφική.


Στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης





Το πρώτο της έργο στο ταμ-ταμ



 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοιχτές πύλες σε χώρους πολιτισμού της Δράμας

Ο δήμος συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 Η Δράμα συμμετέχει…