Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μ.Κοσμίδου: Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ εφάρμοσε με μεγάλη προσοχή το νομικό πλαίσιο

Μ.Κοσμίδου: Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ εφάρμοσε με μεγάλη προσοχή το νομικό πλαίσιο

0

Με επίσημη ανακοίνωση απαντά η αν. Διευθύντρια στις διαμαρτυρίες των σχολικών εφορειών των μειονοτικών γυμνασίων-λυκείων Ξάνθης και Κομοτηνής


Με επίσημη ανακοίνωση απάντησε η Μαριγούλα Κοσμίδου, ως αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΑΜΘ στις διαμαρτυρίες των σχολικών εφορειών των μειονοτικών Γυμνασίων-Λυκείων Ξάνθης και Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «τις τελευταίες ημέρες διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο ανακοινώσεις των σχολικών εφορειών των μειονοτικών Γυμνασίων — Λυκείων Κομοτηνής και Ξάνθης καθώς και διαφόρων παρασυλλόγων στις οποίες διαμαρτύρονταν για την πρόσφατα εκδοθείσα απόφασή μας με την οποία διορίστηκαν διευθυντές και υποδιευθύντριες στα μειονοτικά Γυμνάσια — Λύκεια Κομοτηνής και Ξάνθης.

Οι ανακοινώσεις αυτές βρίθουν αναληθειών, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και μοναδικό στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων. Ας δούμε όμως την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Η Ελληνική Πολιτεία σέβεται και εφαρμόζει διαχρονικά και υποδειγματικά τις διεθνείς συνθήκες και μεταξύ αυτών και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αναφέρονταν στην υποχρεωτική εκπαίδευση της εποχής που υπογράφηκε δηλαδή στην πρωτοβάθμια Δημοτική Εκπαίδευση.

O διορισμός διευθυντών και υποδιευθυντών στα μειονοτικά Γυμνάσια — Λύκεια Κομοτηνής και Ξάνθης πραγματοποιείται σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην αριθμ.πρωτ. 6209/2002 (ΦΕΚ 776/τ.Β’/2ΟΟ2) Υ.Α και αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης. Πουθενά στο νομικό πλαίσιο δεν αναφέρεται συμμετοχή της σχολικής εφορείας των σχολείων στην ανωτέρω διαδικασία.

Οι αρμοδιότητες των σχολικών εφορειών των μειονοτικών σχολείων περιγράφονται στην αριθμ.πρωτ. 6209/2002 (ΦΕΚ 776/τ.Β’/2ΟΟ2) Υ.Α. οι αρμοδιότητες αυτές αφορούν αποκλειστικά την οικονομική διαχείριση.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επομένως εφάρμοσε με μεγάλη προσοχή, όπως κάνει και σε όλες τις αποφάσεις της, το νομικό πλαίσιο και προχώρησε έγκαιρα στο διορισμό διευθυντών και υποδιευθυντών στα μειονοτικά σχολεία.

Κλείνοντας θα ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους γονείς όλων των σχολείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…