Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι»

0

Θα διεξαχθεί στις 20 Οκτωβρίου


Άνοιξαν οι εγγραφές του αγώνα δρόμου 10χλμ «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι» έτους 2024 και οι δρομείς απ’όλη τη χώρα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://www.pamth.gov.gr/index.php/el/component/sppagebuilder/?view=page&id=101  έως 11 Οκτωβρίου 2024. Όλες οι παροχές προς τους συμμετέχοντες, καθώς και η εγγραφή τους είναι εντελώς δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας προκηρύσσει Λαϊκό Αγώνα Δρόμου σε δημόσια οδό, στα χνάρια της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10:30π.μ. Η όλη διοργάνωση διεξάγεται στο πλαίσιο του 8ου Περιφερειακού Φεστιβάλ Via Egnatia 2024, το οποίο αφορά σε θεσμοθετημένη ετήσια εκδήλωση ευρείας απήχησης, την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες χωρικής αρμοδιότητάς της, με κύριο στόχο την ανάπτυξη του τοπικού πολιτιστικού και ιστορικού κεφαλαίου, μέσω πράξεων και προγραμμάτων υπεροπτικής σημασίας.

Έχουν προγραμματιστεί δύο λαϊκοί αγώνες δρόμου, επί ασφάλτου, σε δημόσια οδό:

α) Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10.000 μέτρων για άνδρες & γυναίκες

Έχει προβλεφθεί ο μέγιστος αριθμός των 100 δρομέων, ενώ ως αφετηρία της διαδρομής έχει ορισθεί η επαρχιακή οδός Δράμας-Πρώτης (στην οδό προς Θεσσαλονίκη, στη θέση Μαυρολεύκη, του Δήμου Προσοτσάνης) και ως τερματισμός, η Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, του Δήμου Δοξάτου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος. Η διαδρομή έχει μικρό βαθμό δυσκολίας και δεν παρουσιάζει υψομετρικές διαφορές.

β) Λαϊκός Περιπατητικός Δρόμος 800 μέτρων για οικογένειες και παιδιά

Ως αφετηρία και τερματισμός έχει ορισθεί η Κεντρική Πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου, του Δήμου Δοξάτου. Έχει περιπατητικό χαρακτήρα και απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό, σε οικογένειες και παιδιά.

Οι δρομείς θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή και υπευθυνότητα και να μην αλλάζουν πορεία αν δεν τους το υποδείξει κριτής ή εθελοντής. Όλοι οι συμμετέχοντες, δρομείς, συνοδοί, εθελοντές, κριτές κ.ά. θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το περιβάλλον και να το προστατεύουν από κάθε ρύπανση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΟΣ: Ξεκινούν από αύριο οι πεζοπορικές διαδρομές τις Τετάρτες

Πρώτη εξόρμηση στα Στενά του Νέστου Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης συνεχίζει και …