Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Κέρδισαν το κοινό οι καθημερινές ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη

Κέρδισαν το κοινό οι καθημερινές ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη

0

Πληροφορίες ιστορίας και πολιτισμού, καθώς και «μυστικά» του παραδοσιακού οικισμού, παράλληλα με μία πρωτότυπη δραματοποίηση


Τις εντυπώσεις του κοινού, ντόπιων και επισκεπτών κέρδισαν οι ξεναγήσεις στον παραδοσιακό οικισμό στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Οι ξεναγήσεις διοργανώνονταν καθημερινά , από το Σάββατο 31/08 έως και την Κυριακή 08/09 και διαρκούσαν περίπου 90 λεπτά. Στο διάστημα αυτό η πιστοποιημένη ξεναγός Νατάσα Μιχαηλίδου αναλάμβανε να παρουσιάσει πλούσιο υλικό ιστορίας και πολιτισμού για τον παραδοσιακό οικισμό, ώστε το κοινό να πάρει μία «γεύση» από τα μυστικά του τρόπου ζωής, τις παραδόσεις, τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις τέχνες της Belle Epoque, σε μια πόλη που απέπνεε γοητεία, αλλά αποτελούσε παράλληλα και σημαντικό εμπορικό σταθμό.



Εξαιρετική ήταν η «πινελιά» της δραματοποίησης της ξενάγησης με τη συνδρομή των «Έντιμων Απατεώνων», και τις μελωδίες του πιάνου της η καθηγήτριας του Δημοτικού Ωδείου κα Βαρβάρας Στράντζαλη.

Άξια αναφοράς είναι και η συνδρομή των απογόνων της οικογένειας Μιχαλοπούλου που «άνοιξαν» την αυλή του γνωστού αρχοντικού της οδού Ορφέως με τον θαυμαστό κήπο για το κοινό των ξεναγήσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…