Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ. Μητσοτάκης: “Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό, είναι και θα παραμείνει φτηνό”

Κ. Μητσοτάκης: “Δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό, είναι και θα παραμείνει φτηνό”

0

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη μίλησε επίσης για το μεταναστευτικό και την κατάργηση της Σένγκεν


Για το μεταναστευτικό και την κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν, το νερό και ενδεχόμενες αυξήσεις, αλλά και την παιδεία και τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 το πρωί της Πέμπτης (12/09).

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και της Αθηναΐδας Νέγκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκη με αφορμή τη συζήτηση για το μεταναστευτικό και τις κινήσεις της Γερμανίας που ουσιαστικά καταργούν τη Συνθήκη Σένγκεν, είπε: “Η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν και να πετάξουμε το μπαλάκι στις χώρες πρώτης εισόδου. Γι’ αυτό υπήρξε αντίδραση και από χώρες που έχουν χερσαία κοινά σύνορα με τη Γερμανία. Η απάντηση μπορεί να είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός για την φύλαξη των Ευρωπαϊκών συνόρων“.

Όσον αφορά φημολογούμενη άνοδο στην τιμή του νερού ανέφερε: «δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό» και πρόσθεσε: «για να μην έχουμε τέτοια ζητήματα. Το νερό στην Ελλάδα είναι και θα παραμείνει φθηνό, τουλάχιστον για τις χαμηλές καταναλώσεις. Όταν κάποιος καταναλώνει πολύ νερό, λογικό είναι να το πληρώνει περισσότερο…», ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε: «δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια. Το μάξιμουμ το οποίο συζητάμε αυτή τη στιγμή είναι μια αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, την οποία κανείς δεν πρόκειται ούτε καν ουσιαστικά να προσέξει στον λογαριασμό του.

Όμως, κάτι ακόμα για την Αττική, γιατί υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία για την Αττική: η Αττική δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, όμως πρέπει να προγραμματίσουμε. Είχαμε δύο πολύ κακούς χειμώνες, το οποίο σημαίνει ότι το υδατικό απόθεμα σε όλους τους ταμιευτήρες που εξυπηρετούν την Αττική έπεσε περίπου κατά 30%. Και να έχουμε αυτό το νερό, για να το πω πολύ απλά, αντέχει ακόμα για τέσσερις κακούς χειμώνες. Στατιστικά η πιθανότητα να έχουμε τέσσερις κακούς χειμώνες είναι πολύ μικρή, αλλά εμείς πρέπει να προγραμματίσουμε…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης Ενός λεπτού σιγή τήρησε η ολ…