Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ίδιες τιμές στα σχολικά – Αυξήσεις στα …εξωσχολικά βοηθήματα και ξενόγλωσσα

Ίδιες τιμές στα σχολικά – Αυξήσεις στα …εξωσχολικά βοηθήματα και ξενόγλωσσα

0

40 – 50 ευρώ η λίστα των δημοτικών –  Τσάντες για όλες τις τσέπες – Επώνυμες πάνω από 50 ευρώ

 

Ξεκίνησε η κίνηση – Βούλγαροι ψωνίζουν σχολικά από τα καταστήματα της πόλης μας

 

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι και μαζί και η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της πόλη μας που «ντύθηκαν» κατάλληλα γεμίζοντας τις βιτρίνες με σχολικά, τσάντες και διάφορα σχολικά αξεσουάρ τόσο δελεαστικά που ευθύνονται για κάποιες …μικροδιενέξεις και γκρίνιες μεταξύ παιδιών κυρίως του δημοτικού και γονιών!

Όταν οι  αγαπημένοι ήρωες κοσμούν τα σχολικά είναι ένα σημαντικό κίνητρο για να τα  προτιμήσουν ωστόσο είναι γεγονός ότι οι τιμές τους είναι «τσιμπημένες» γιατί είναι επώνυμα προϊόντα και εκτός των άλλων επιβαρύνονται και με τα πνευματικά δικαιώματα των ηρώων! 

Ίδιες με πέρσι οι τιμές στα σχολικά είδη – Αυξήσεις στα βοηθήματα και τα ξενόγλωσσα

Σύμφωνα με έρευνα αγοράς του «Ε» σε τρία βιβλιοπωλεία της πόλης μας και συγκεκριμένα στα βιβλιοπωλεία «Παρασχίδης»,  «ΔΥΟ» και στο πολυκατάστημα «Public», οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι με μόνη διαφορά μια αύξηση 10% στα βοηθήματα που αγοράζουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και  στα ξενόγλωσσά βιβλία. Αυτό μας ανέφεραν  οι τρεις υπεύθυνοι των καταστημάτων.  Στα βιβλία αυτά η μέση τιμή είναι στα 19 – 20  ευρώ, δεν συμπεριλαμβάνονται στο καλάθι με τα σχολικά και είναι μια σημαντική επιβάρυνση στη τσέπη του γονιού. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν βοηθήματα και για το δημοτικό που απευθύνονται όμως στους …γονείς για να βοηθούν τα παιδιά τους!

Μείωση της τιμής του χαρτιού – Ίδια τιμή σε τετράδια και μολύβια

Όπως μας ανέφεραν από το βιβλιοπωλείο «Παρασχίδης» το γεγονός ότι οι τιμές των τετραδίων δεν έχουν αυξηθεί οφείλεται στον πτώση του χαρτιού που είναι χρηματιστηριακό είδος. Παράλληλα το πλαστικό έχει αυξηθεί και έτσι δεν έχουμε καμία ανατίμηση στα τετράδια που είχαν αυξήσεις τιμών πριν 2 χρόνια.

Ίδιες τιμές και στα μολύβια, μαρκαδόρους μας λένε από το «Public» σημειώνοντας ότι έχουν πολλές εκπτώσεις σε είδη της περσινής χρονιάς.

Καλάθι του μαθητή– Τσάντα 5 ευρώ 

Επίσης στο Public», υπάρχει το καλάθι με τα σχολικά που περιλαμβάνει όλων των ειδών τα σχολικά μη επώνυμα σε συγκεκριμένες τιμές και με την υποχρέωση καμίας αύξησης. Εκεί βρίσκουμε τσάντες σάκους με 5 ευρώ! Ειδικότερα το καλάθι του μαθητή περιλαμβάνει: Σχολικές τσάντες από  5 ευρώ, Κασετίνες, Τετράδια / μπλοκ (και ετικέτες τετραδίων και καλύμματα), Μολύβια ξύλινα ή μηχανικά, Χρωματιστοί μαρκαδόροι / ξυλομπογιές, Στυλό, Γόμες, Ξύστρες, Διαβήτες, Χάρακες (σετ γεωμετρικών οργάνων) Φωτοτυπικό χαρτί.

Τσάντες για όλες τις τσέπες – Επώνυμες πάνω από 50 ευρώ

Όπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος του καταστήματος πιο ακριβές είναι οι τσάντες του δημοτικού γιατί έχουν τις ειδικές ρόδες. Ωστόσο υπάρχουν διάφορες τιμές όπως 20 και 30 ευρώ με τις επώνυμες να κοστίζουν από 50 ευρώ και πάνω.

40 – 50 ευρώ η λίστα των δημοτικών

Στο βιβλιοπωλείο «ΔΥΟ» μας είπαν ότι η μέση τιμή για μια λίστα δημοτικού ανέρχεται 40 – 50 χωρίς την αγορά τσάντας. Γενικά υπάρχουν πολλές επιλογές και εξαρτάται από το ποσό που διαθέτει ο αγοραστής. Επίσης στα Γυμνάσια και Λύκεια μπορεί να μην υπάρχουν οι λίστες ωστόσο υπάρχουν τα βοηθήματα και ξενόγλωσσα οπότε πάνω κάτω είναι ίδια η επιβάρυνση.

Ξεκίνησε η κίνηση – Βούλγαροι ψωνίζουν σχολικά από τα καταστήματα της πόλης μας

Όπως μας ανέφεραν η κίνηση έχει ξεκινήσει καθώς κάποια δημοτικά σχολεία έχουν δώσει λίστες ωστόσο θα κορυφωθεί μετά τις 11 Σεπτεμβρίου που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι όπως μας είπαν στο   «Public» υπάρχουν πολλοί  Βούλγαροι που είναι εδώ για διακοπές ή για τις γιορτές μας που ψωνίζουν τα σχολικά των παιδιών τους γιατί τα βρίσκουν πιο φτηνά από τη χώρα τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…