Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η 12χρονη Ίριδα μιλά στο «Ε» για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Σόφια

Η 12χρονη Ίριδα μιλά στο «Ε» για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Σόφια

0

Η αθλήτρια από την Ξάνθη κατέκτησε την 19η θέση στο σύνθετο ατομικό ανάμεσα σε 50 αθλήτριες, τη10η στο άλμα και στη δοκό στις αθλήτριες της ίδιας ηλικίας


Ο προπονητής της στο «Α.Σ.Κ.Α. Προμηθέας Ξάνθης», Σάββας Κοσμίδης σημειώνει: «Είπαμε από την αρχή πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να κάνουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση για την Ελλάδα»


Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα «πάλεψαν» η 12χρονη αθλήτρια του «Α.Σ.Κ.Α. Προμηθέας Ξάνθης», Ίριδα Χαραλαμπίδου και ο προπονητής της, Σάββας Κοσμίδης στην Σόφια της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής Ηλικιών. Με οδηγό την αγάπη της για την ενόργανη γυμναστική, η μικρή Ίριδα φρόντισε να απολαύσει την εμφάνιση αυτή, ώστε να αντλήσει δύναμη και για τις επόμενες «δυνατές» συμμετοχές.

Τελικά αποτελέσματα για την Ίριδα: 19η θέση στο σύνθετο ατομικό στις 50, 10η στο άλμα και στη δοκό στις αθλήτριες της ίδιας ηλικίας

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου αναχώρησε για τη Σόφια της Βουλγαρίας η 12χρονη Ξανθιώτισσα Ίριδα Χαραλαμπίδου έχοντας στο πλευρό της τον προπονητή της. Συγκεκριμένα, η ταλαντούχα αθλήτρια πήρε μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ηλικιών και κατέκτησε την 19η θέση στο σύνθετο ατομικό ανάμεσα σε 50 αθλήτριες. Αναλυτικά, ήρθε 10η στο άλμα και στη δοκό στις αθλήτριες της ίδιας ηλικίας μέσα από τη συμμετοχή της στους βαλκανικούς αγώνες που διεξήχθησαν την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Εν συνεχεία, η Ίριδα και ο προπονητής της, κ. Κοσμίδης μιλούν στο «Ε» και μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με όλο τον κόσμο που στήριζε από την αρχή και επικροτούσε την προσπάθεια της νεαρής αθλήτριας.

Ίριδα Χαραλαμπίδου: «Πήρα μέρος για πρώτη χρονιά σε αυτό το πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι πως δεν το είχα σκεφτεί ποτέ»

«Είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη και περήφανη! Από 4,5 χρονών κάνω ενόργανη, είναι κάτι που μου αρέσει, με ευχαριστεί. Πήρα μέρος για πρώτη χρονιά σε αυτό το πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι πως δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, δεν περίμενα ποτέ αυτή την πρόκριση για εμένα», όπως υπογραμμίζει η Ίριδα.

Σάββας Κοσμίδης: «Φάνηκε εξαρχής πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα»- «Είπαμε από την αρχή πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Συμπληρωματικά, ο προπονητής Σάββας Κοσμίδης, επισημαίνει: «Αξίζει να τονιστεί πως είμαστε πολύ περήφανοι με τις αποδόσεις της Ίριδας. Ακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα προπονήσεων που κάλυπτε έξι ημέρες εβδομαδιαίως, 2 ώρες ημερησίως. Ωστόσο, φάνηκε εξαρχής πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Για αυτό ακριβώς, είπαμε πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε να κάνουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση για την Ελλάδα».

«Σχεδιασμένο» για κορίτσια ηλικίας 11-15 ετών και αγόρια 12-17 ετών το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ηλικιών

Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ηλικιών απευθύνθηκε σε κορίτσια ηλικίας 11-15 ετών και αγόρια 12-17 ετών. Η αυλαία των αγώνων άνοιξε την Πέμπτη (19/09) με τον γενικό προκριματικό των αγοριών, χωρίς ελληνική συμμετοχή, για να ακολουθήσει την Παρασκευή (20/09) ο αντίστοιχος προκριματικός των κοριτσιών, από τον οποίο προέκυψε η τελική κατάταξη στο σύνθετο ατομικό ξεχωριστά για κάθε ηλικιακή υποκατηγορία (νεάνιδες, κορασίδες, παγκορασίδες), ενώ το Σάββατο (21/09) διεξήχθησαν όλοι οι τελικοί οργάνων με οκτώ αθλητές-αθλήτριες σε καθέναν από αυτούς.

Τέλος, τα μέλη της ομάδας του «Α.Σ.Κ.Α. Προμηθέας Ξάνθης» ευχαρίστησαν το κοινωνικό κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» και για τη συνεισφορά του που έκανε πιο εύκολη προετοιμασία της ομάδας.


Στην Σόφια της Βουλγαρίας η Ίριδα Χαραλαμπίδου έδωσε τον δικό της αγώνα ενόψει του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής Ηλικιών

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Λεύκιππος και Ασπίδα ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κορασίδων & Νεανίδων

Τα αποτελέσματα στις δύο κατηγορίες Πρώτο τζάμπολ στα πρωταθλήματα Κορασίδων και Νεανίδων …