Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

0

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης

 

Δήμαρχος Στράτος Κοντός: «Κάνετε «κυνήγι μαγισσών» για να υποδαυλίσετε μια τεράστια επιτυχία…»

Μελισσόπουλος: «Η δική μας πολιτική είναι με ανοιχτούς ορίζοντες και με όρους πάνω στο τραπέζι…»

 

Στις ανακοινώσεις – ερωτήσεις που έθεσαν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης  επικεντρώθηκε η συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 26/9, καθώς τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν διαδικαστικά και τα περισσότερα εγκρίθηκαν ομόφωνα. Εμφανώς ικανοποιημένη εμφανίστηκε η δημοτική αρχή για την πρόσφατη έγκριση του ΣΒΑΑ που αδιαμφισβήτητα είναι μια μεγάλη επιτυχία, χωρίς ωστόσο να θριαμβολογεί, όμως ο δήμαρχος Στράτος Κοντός έδωσε μια αιχμηρή απάντηση στον Μανώλη Φανουράκη που με τις ερωτήσεις του άφησε υπόνοιες για μη σύννομες συνεργασίες του δήμου στην κατάρτιση της πρότασης που πιθανότατα να δημιουργήσουν προβλήματα με την Διαχειριστική επιτροπή που ενέκρινε το ΣΒΑΑ.

Νομιμότητα αλλά όχι αυστηρότητα, ζήτησε ο Μελισσόπουλος για τα πρόστιμα στην Σταυρούπολη

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανακοίνωση του προέδρου ότι η συνεδρίαση μεταδίδεται πιλοτικά απευθείας στο youtube και στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@dimotikoradioxanthis , με ήχο και εικόνα γεγονός που χαιρετίστηκε από το σώμα.

Στην συνέχεια ο κ. Μελισσόπουλος πήρε τον λόγο και μετέφερε τις διαμαρτυρίες και την αντίδραση των επαγγελματιών της Σταυρούπολης που τους επιβλήθηκαν πρόστιμο σε έλεγχο που έγινε μετά από καταγγελία  για την μην νόμιμη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Ο κ. Μελισσόπουλος τάχθηκε υπέρ της νομιμότητας μεν αλλά εξέφρασε την θέση ότι ο δήμος δεν θα έπρεπε να δείξει υπερβάλλοντα ζήλο και  να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα του νόμου σε επαγγελματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε μια περιοχή που κινδυνεύει με ερημοποίηση αλλά να είναι πιο ελαστικός και κατέθεσε πρόταση προς τον δήμαρχο να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη Σταυρούπολη ώστε να κατατεθούν προτάσεις για την ανάπτυξή της.

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης

Στην συνέχεια ο κ. Φανουράκης προέβη σε δύο ανακοινώσεις που αφορούσαν το ΣΒΑΑ. Ειδικότερα αφού χαιρέτισε την έγκριση, σημείωσε ότι διαπίστωσε κάποιες αναθέσεις στην ίδια εταιρεία και σ’ έναν οργανισμό που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα ως προς την νομιμότητά τους στον δήμο με την Διαχειριστική και οφείλει να τοποθετηθεί επ’ αυτού για να προστατεύσει όπως είπε τον δήμο. Εμμέσως πλην σαφώς υπονόησε εμπλοκή δημοτικού συμβούλου στο σκέλος του ελέγχου της πρότασης και κατέληξε ότι: « Ο ελέγχων δεν μπορεί να είναι ελεγχόμενος. Οδηγούμε τους πολίτες σε αρνητικά συμπεράσματα».

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορούσε το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και την προγραμματική με το δήμο για ένα έργο που όμως όπως του απάντησε ο δήμαρχος αυτή έχει  λυθεί με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Κοντός: «Κάνετε «κυνήγι μαγισσών» για να υποδαυλίσετε μια τεράστια επιτυχία…»

Σ’ ότι αφορά την πρώτη ανακοίνωση ο δήμαρχος του έδωσε μια αιχμηρή απάντηση. Κοντός: «Αντιλαμβάνομαι την αγωνία και τη ανησυχία σας και την έκπληξή σας που εγκρίθηκε το ΣΒΑΑ. Ένα Σχέδιο που  δεν το ψηφίσατε γιατί δεν το πιστεύατε. Έρχεστε τώρα να κάνετε «κυνήγι μαγισσών» για να υποδαυλίσετε μια τεράστια επιτυχία την οποία καρπωνόμαστε εμείς γιατί είναι ένα σχέδιο που το δουλέψαμε πολύ. Ευχαριστώ το σύνολο των δημοτικών συμβούλων που το ψήφισαν και των υπαλλήλων που το δούλεψαν. Τα άλλα όλα είναι εκ του περισσού. Αναμένουμε να ανοίξει η πλατφόρμα και να καταθέτουμε έργα. Εμείς έχουμε διαφορετικό μότο. Θα ολοκληρώνουμε τα έργα και μετά θα πανηγυρίζουμε σε αντίθεση με σας που χορτάσαμε πανηγύρια και από έργα μηδέν!».

Μελισσόπουλος: «Η δική μας πολιτική είναι με ανοιχτούς ορίζοντες και με όρους πάνω στο τραπέζι…»

Το λόγο πήρε ο κ. Μελισσόπουλος επισημαίνοντας: «Εδώ και 9 μήνες η παράταξη Φανουράκη  – Τσέπελη προσπαθεί να πείσει την τοπική κοινωνία ότι η δική μας παράταξη με την δημοτική αρχή είναι συνεργαζόμενες,  ότι τα ερωτήματα που θέτουμε είναι πάσα για τον δήμαρχο για να πει κάτι καλό για εκείνον.  Προσπαθούν να συνδέσουν μέλη της δικής μας παράταξης με την παράταξη του δημάρχου. Είναι φαιδρότητα. Καταλαβαίνω την αγωνιώδη προσπάθειά τους να χρεώσουν την αποτυχία τους σε άλλους. Η δική μας πολιτική είναι με ανοιχτούς ορίζοντες και με τους όρους πάνω στο τραπέζι…»

Δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Αμοιράς: «Δεν έχω υπογράψει καμία σύμβαση με τον δήμο Ξάνθης»

Ο Σταύρος Αμοιράς πήρε το λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει προς τον κ Φανουράκη ότι:  «Δεν έχω υπογράψει καμία σύμβαση με τον δήμο Ξάνθης. Δεν υπάρχει δική μου υπογραφή».

Ερωτήσεις από την παράταξη «Μπροστά»

Στη συνέχεια τέθηκαν από την παράταξη «Μπροστά» οι ακόλουθες ερωτήσεις που όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο θα απαντηθούν σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Οι ερωτήσεις αφορούσαν:

1.Σχετικά με την έλλειψη συντήρησης των οδών που έχουν επιστρωθεί με κυβόλιθους αν έχει εκπονηθεί μελέτη συντήρησης των οδών της Παλιάς Πόλης και αν προτίθεται να εντάξει τη συντήρηση και αποκατάσταση των οδών αυτών στο επικείμενο τεχνικό πρόγραμμα.

2.Σχετικά με την επιτυχία και το κόστος των Γιορτών Παλιάς Πόλης του 2024, για τις αντίστοιχες δαπάνες προηγούμενων ετών και το αν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις, για το λόγο που η συναυλία της κας Ζαμάνη κόστισε πολύ παραπάνω σε σχέση με άλλο Δήμο, για τα σχετικά μέτρα ελέγχου και αξιολόγησης, για το αν υπάρχει πρόθεση χρήσης δεικτών αξιολόγησης και για το χρονοδιάγραμμα της υιοθέτησης της πρότασής μας για πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή.

3.Σχετικά με τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων με αφορμή την ανακοινωθείσα αναστολή λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου «Αλ. Μπαλτατζής», αν υπάρχει επίγνωση της κατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, αν υπάρχει πρόβλεψη να λυθούν τα προβλήματα και να αποκατασταθούν οι βλάβες σε κτήρια και εγκαταστάσεις και αν υπάρξει μεθοδολογία χρήσης των εγκαταστάσεων με συγκεκριμένα κριτήρια και αρχές.

4.Σχετικά με την κυκλοφορία στις οδούς Μιχαήλ Καραολή (εκσεσημασμένος κυκλοφοριακός φόρτος που επιβαρύνεται από διπλοσταθμευμένα οχήματα) και Αμοιρίδη – Ορφέως (πρακτικά αδιάβατες από οχήματα τις ώρες που λειτουργούν τα παρακείμενα καταστήματα), αν προτίθεται να λάβει μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στην πρώτη και αν προτίθεται να λάβει μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας στη δεύτερη περίπτωση.

Συμμετοχή του δήμου στην ενεργειακή κοινότητα Απόλλων και στον νέο Αναπτυξιακό Οργανισμό Ξάνθης – Αβδήρων – Μύκης

Στα εκτός ημερησίας εγκρίθηκε ομόφωνα η συμμετοχή του δήμου στην υπο σύσταση ενεργειακή κοινότητα «Απόλλων»  που συστήνεται από την περιφέρεια με τη συμμετοχή των δήμων και πολλών φορέων, καθώς επίσης και την εξουσιοδότηση του δημάρχου να συμμετέχει στην συνεδριάσεις στον νέα Αναπτυξιακό Οργανισμό με εταίρους τον δήμο Ξάνθης με το 85% και 5 μέλη και την προεδρία στο  Δ.Σ. και τους δήμους Αβδήρων και Μύκης από  ένα μέλος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη τη Δευτέρα ο Παύλος Γερουλάνος

Θα συναντηθεί με μέλη του κόμματος και φίλους στο Κυβερνείο Την Ξάνθη θα επισκεφθεί τη Δευ…