Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση Μαυρομάτη-Κουρτίδου-Ρώσσογλου-Δημητριάδου στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης [ΦΩΤΟ]

Εγκαινιάστηκε η ομαδική έκθεση Μαυρομάτη-Κουρτίδου-Ρώσσογλου-Δημητριάδου στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης [ΦΩΤΟ]

0

Οι πόρτες για το κοινό άνοιξαν στις 19:30 και αναντίρρητα η ποικιλία της θεματικής γοήτευσε και κέντρισε το ενδιαφέρον


Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2024 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης των: Κωνσταντίνου Μαυρομάτη, Ανθής Κουρτίδου και Σοφίας Ρώσσογλου, Κατερίνας Δημητριάδου στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης. Συγκεκριμένα, οι πόρτες για το κοινό άνοιξαν στις 19:30 και αναντίρρητα η ποικιλία της θεματικής γοήτευσε και κέντρισε το ενδιαφέρον.

Αναλυτικά, ο Κωνσταντίνος Μαυρομάτης παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Ο Λόρδος Βύρων και οι Φιλέλληνες στην υπηρεσία του Ελληνικού Έθνους» προς τιμή του Μεγάλου Φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα 200 χρόνια από τον θάνατό του (1824-2024).Ο  κ. Μαυρομάτης εκθέτει ενδιαφέροντα και μοναδικά αντικείμενα του Μεγάλου Φιλέλληνα, αλλά και άλλων.

Η Ανθή Κουρτίδου με την « δύναμη της κλωστής» «δίνει πνοή» σε έργα κεντητικής τέχνης σε καμβά ζωγραφικής που περιγράφουν τα συναισθήματα, δημιουργεί μια αγκαλιά. Γιατί οι αγκαλιές μπορεί να είναι αθόρυβες, μιλάνε όμως δυνατά.

Η Σοφία Ρώσσογλου με τίτλο «Χειροποίητο Κόσμημα» αναδεικνύει εξαιρετικές δημιουργίες παραδοσιακής τεχνικής προσαρμοσμένες στις σύγχρονες τάσεις.

Η Κατερίνα Δημητριάδου παρουσιάζει την έκθεσή της με τίτλο «Ο μαγικός κόσμος της χάντρας», κοσμήματα με πολύχρωμες, λαμπερές χάντρες.

Επιπλέον, το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης ανοίγει στο κοινό την «Έκθεση Παραδοσιακών Ενδυμασιών» και καλεί τους Ξανθιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να το επισκεφθούν και να θαυμάσουν τη συλλογή του από αυθεντικές ενδυμασίες και πιστά αντίγραφά τους.


Στα σαράντα οκτώ (48) χρόνια της ζωής του το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης επιδεικνύει αξιόλογο πολιτιστικό έργο στην ακριτική Ξάνθη, έργο που στηρίζεται στον εθελοντισμό και την προσφορά. Αποτελεί θεματοφύλακα της παράδοσης με ανελλιπή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο της Ξάνθης και της Θράκης, αλλά και όλης της Ελλάδας, σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, όπου έχει κληθεί.













Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…