Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εφαρμοσμένοι Ελληνο-Γαλλικοί Διάλογοι : “Στη διασταύρωση των νέων εντάσεων”

Εφαρμοσμένοι Ελληνο-Γαλλικοί Διάλογοι : “Στη διασταύρωση των νέων εντάσεων”

0

Η 3η συνάντηση της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου, στην Αλεξανδρούπολη


Η τρίτη συνάντηση της πρωτοβουλίας «Εφαρμοσμένοι Ελληνο-Γαλλικοί Διάλογοι» θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 ,και θα έχει τίτλο “Στη διασταύρωση των νέων εντάσεων”.

Θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και χορηγίες επιχειρήσεων, στις 9.30 π,μ στο ASTIR*EGNATIA HOTEL – Συνεδριακός χώρος Avdira 2.

Λίγους μήνες μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές και λίγο πριν από τις αμερικανικές, η συνάντηση της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει ευκαιρία για να συζητηθούν ζητήματα, όπως ο ρόλος του Διεθνούς Δικαίου, το μεγεθυνόμενο ρήγμα ανάμεσα στην Δύση και τον υπόλοιπο κόσμο και η ανερχόμενη γεωπολιτική σημασία του θρησκευτικού παράγοντα.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και στις ελληνο- τουρκικές σχέσεις θα φωτίσουν με ιδιαίτερο τρόπο τις συζητήσεις αυτές.

Η ανάλυση του παγκοσμίου και του περιφερειακού πλαισίου θα επιτρέψει να συζητηθεί με καινοτόμο τρόπο η θέση της Θράκης στους ενεργειακούς και γεωστρατηγικούς διαδρόμους, την οποία αναβαθμίζουν ταχύτατα οι γενικότερες εξελίξεις.

Στην τρίτη αυτή συνάντηση, θα συμμετάσχουν περί τους 20 γαλλόφωνους ομιλητές από τον επιστημονικό, τον πολιτικό και τον διπλωματικό χώρο της Ελλάδας και της Γαλλίας˙ σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ΙΙ, ο γενικός διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Στρατηγικών Σπουδών Ναύαρχος Pascal Ausseur, η πολιτιστική διευθύντρια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Aγώνων Παρίσι 2024 Dominique Hervieu, o βουλευτής, πρ.Υπουργός Άγγελος Συρίγος, ο πρώην Διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης και Πρόβλεψης του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών Joseph Maila, ο ειδικός σύμβουλος στην ΟΥΝΕΣΚΟ Mario Pezzini, ο Ακαδημαϊκός Νικηφόρος Διαμαντούρος και άλλοι. Την έναρξη θα κηρύξουν η Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σημειώνεται ότι οι Εφαρμοσμένοι Ελληνο-Γαλλικοί Διάλογοι αποτελούν πρωτοβουλία των Καθηγητών και πρώην Πρέσβεων κ.κ. Michel Foucher και Γιώργου Πρεβελάκη για την καλλιέργεια του διαλόγου ανάμεσα σε ερευνητές, διπλωμάτες και πολιτικούς από την Ελλάδα και την Γαλλία. Οι συναντήσεις διοργανώνονται εναλλάξ στην Ελλάδα και στην Γαλλία, σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς και think-tanks. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς στις 28 Απριλίου 2023, σε συνεργασία με το Delphi Economic Forum.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αθλητικές δραστηριότητες στη «θέση» μαθημάτων στις 27 Σεπτεμβρίου

Θα πραγματοποιηθούν για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού Δεν θα γίνουν μαθήματα στ…