Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Δύο προσλήψεις για την φύλαξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων

Δύο προσλήψεις για την φύλαξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων

0

Υπ. Πολιτισμού: Μπαράζ προσλήψεων με 396 θέσεις σε όλη την επικράτεια


Αφορά τις βαθμίδες ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ

Σε 396 νέες προσλήψεις προχωρά το Υπ. Πολιτισμού προκειμένου να στελεχωθούν αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Η προκήρυξη αφορά τις βαθμίδες ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ, και οι ειδικότητες που θα προσληφθούν είναι οι εξής:

ΤΕ Λογιστικού ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων ΔΕ Νυχτοφυλάκων ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας

Το νέο προσωπικό, θα εργαστεί στις υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού με σύμβαση η οποία θα διαρκέσει πέντε μήνες. Οι υποψήφιοι/ες όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 67 ετών και κατ’ εξαίρεση, έως 70 ετών, όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έβδομο (67ο) έτος της ηλικίας και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από το δημόσιο ταμείο ή άλλον ασφαλιστικό φορέα. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να ανακοινωθεί.

Αναλυτικότερα:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Ειδικότητα θέσεις
ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων 1
ΔΕ Νυχτοφυλάκων 1


ΑΣΕΠ: Τρείς νέοι διαγωνισμοί με +5.000 θέσεις στο δημόσιο

Ο προγραμματισμός του ΑΣΕΠ ανοίγει άμεσα 5.194 μόνιμες θέσεις στο δημόσιο

Τρεις είναι οι προκηρύξεις που έχει στα σκαριά το προσεχές διάστημα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού για μόνιμο προσωπικό στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται τρεις διαγωνισμούς που θα περιέχουν περίπου 5.194 μόνιμες θέσεις εργασίας και θα απευθύνονται αποκλειστικά σε: ΑμεΑ, απόφοιτους λυκείου και γυμνασίου.

Αναλυτικά ο προγραμματισμός του ΑΣΕΠ:

1.594 θέσεις για ΑμεΑ

Για το Εθνικό Τυπογραφείο ετοιμάζεται να φύγει, προκειμένου να λάβει ΦΕΚ, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.594 ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% σε φορείς του Δημοσίου. Οι θέσεις εργασίας θα καλυφθούν βάσει των κλασσικών προκηρύξεων «Κ», δηλαδή χωρίς γραπτό διαγωνισμό και με μοριοδότηση. Όσοι, δηλαδή πληρούν τα κριτήρια και δηλώσουν συμμετοχή θα δημιουργήσουν έναν πίνακα κατάταξης, βάσει των ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων που διαθέτουν.

Οι θέσεις εργασίας, έχουν καθοριστεί από τον προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Εσωτερικών για τα έτη 2022, 2023 και 2024.

2.500 θέσεις για απόφοιτους λυκείου

Αρχικά, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται την προκήρυξη η οποία προβλέπει την πλήρωση 2.500 μόνιμων θέσεων στο δημόσιο αποκλειστικά από απόφοιτους λυκείου (απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΔΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.


Θέσεις εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα στην Ξάνθη

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Εταιρεία κλιματισμού, θέρμανσης & ηλιοθερμίας, με έδρα την Ξάνθη και με ευρύ αντικείμενο εργασιών, αναζητά προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (ψυκτικό, βοηθό ψυκτικού, Η/Μ μηχανικό) για μόνιμη απασχόληση.
Επιθυμητά προσόντα:
• Προϋπηρεσία min 2 ετών σε αντίστοιχη θέση
• Δίπλωμα οδήγησης ΙΧ
• Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις
• Διάθεση για γνώση και ανάπτυξη δεξιοτήτων
• Ευγενική και ευχάριστη προσωπικότητα
Προσφέρονται:
• Ελκυστικό πακέτο αποδοχών ανάλογα την τεχνική κατάρτιση κάθε υποψηφίου.
• Πλήρης, πενθήμερη απασχόληση (Δευτέρα – Παρασκευή)
• Εκπαίδευση
• Ασφάλιση
• Φιλικό & ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον
• Προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης
• Θέσεις πρακτικής άσκησης
Αποστολή βιογραφικού: sales@enen.gr

Ζητείται Εκπρόσωπος

TRUST ONLINE

Ζητείται εκπρόσωπος τηλεφωνικού κέντρου, στην ευρύτερη περιοχή Ξάνθης & Καβάλας.

H θέση αφορά τηλεφωνική προώθηση προϊόντων ενέργειας & τηλεπικοινωνιών .

Άμεση πρόσληψη με ασφάλιση, σταθερό μισθό +bonus.

Η μετακίνηση πραγματοποιείται με μέριμνα της εταιρίας.

Αποστολή βιογραφικών:kariera@contractsa.gr



Στις 24/9 η  συνεδρίαση της Τριμελούς Επιτροπής για τις 10 προσλήψεις στο Ωδείο Ξάνθης

Διόρθωση ημερομηνίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του Δήμου Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει  ότι στην αρ. 25702/02-09-2024 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΟΧ 1/2024 για την «Πρόσληψη καλλιτεχνικού προσωπικού, δέκα (10) καθηγητών μουσικής,  με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την παροχή υπηρεσιών στο Δημοτικό Ωδείο Ξάνθης έναντι αντιτίμου» (ΑΔΑ : 6ΚΨΩΩΚ8-ΣΙΠ) όπως Περίληψη της οποίας δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ στο φύλλο της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου 2024 (σελ.5), η συνεδρίαση της Τριμελούς Επιτροπής του αρ.5 του Π.Δ 524/1980 θα πραγματοποιηθεί στις 24/09/2024 αντί της εσφαλμένης ημερομηνίας της 23/09/2024 (υποχρεωτικά την 6η εργάσιμη ημέρα από τη λήξη κατάθεσης των δικαιολογητικών όπως ορίζει το άρθρο 5 του ΠΔ 524/80), στο Δημοτικό Ωδείο Δ. Ξάνθης.


ΔΥΠΑ: Επαγγελματική εμπειρία για νέους 18-29 ετών με βασικό μισθό

Περισσότεροι από 10.000 νέοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη συμμετοχή τους στο νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών» της ΔΥΠΑ που ξεκίνησε τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, έως σήμερα συνολικά 10.319 νέοι έχουν υπογράψει συμφωνητικά με επιχειρήσεις και έχουν ξεκινήσει τη δράση.

Στόχος της νέας δράσης είναι η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που ούτε συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται.

Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Επιχειρήσεις με Προσωπικό Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
0-3 άτομα 1
4-9 άτομα 2
10-19 άτομα 3
20-30 άτομα 5
31-50 άτομα 8
51+ άτομα 20% του προσωπικού και έως 20 ωφελούμενους

 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας ενώ οι ωφελούμενοι έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ.

Η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή: Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων.

Με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκ. €, το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό δημόσιο και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή».

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…