Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Μ. Κατρίνης από την Ξάνθη

Διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Μ. Κατρίνης από την Ξάνθη

0

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Ξάνθη και συνομίλησε με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ


«Οφείλουμε ως ΠΑΣΟΚ να είμαστε ένας ευρύχωρος χώρος για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τους απέχοντες των εκλογών», τόνισε


Στην Ξάνθη παρευρέθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης στο πλαίσιο της περιοδείας του για τις επικείμενες εκλογές στις 6 και 13 Οκτωβρίου. Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώθηκαν στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ στις 17:30 για να συζητήσουν με τον κ. Κατρίνη και να αφουγκραστούν το όραμα του υποψήφιου προέδρου όσον αφορά στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.

«Η εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ είναι μία διαδικασία που αφορά το σύνολο της κοινωνίας»

Ο κ. Κατρίνης μιλώντας στο «Ε» σχολίασε ότι «είχα την ευκαιρία να μιλήσω και να συζητήσω με πολίτες της Ξάνθης για την εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, η οποία δεν είναι τόσο εσωτερική όσο προβάλλουν κάποιοι, αλλά αντίθετα αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί από τη Νέα Δημοκρατία και παρατηρεί την κατακρήμνιση του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένει από το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».



Μ. Κατρίνης: «Η υποψηφιότητα μου έχει τρία βασικά σημεία»

Ο κ. Κατρίνης ανέλυσε τα βασικά σημεία της υποψηφιότητάς του καθώς τόνισε ότι «πρώτον, δεν συμβιβάζομαι με ένα ΠΑΣΟΚ του 13 – 15 % που παλεύει τη δεύτερη θέση, δεύτερον, πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, και τρίτον πιστεύω βαθιά ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία ώστε να δημιουργήσει μία μεγάλη και πλατιά παράταξη που ενώνει, συνθέτει και είναι πλειοψηφική. Ο κόσμος ψάχνει διέξοδο από αυτή την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει το πολιτικό όχημα ώστε να δοθεί αυτή η επιλογή».



«Η ΑΜΘ είναι μια ευαίσθητη γεωπολιτικά περιφέρεια»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιφέρειας της χώρας, καθώς και ο ίδιος προέρχεται από την ελληνική περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα από τον νομό Ηλείας.

«Η ΑΜΘ είναι μια ευαίσθητη γεωπολιτικά περιφέρεια που δυστυχώς χαρακτηρίζεται από δημογραφική γήρανση και συρρίκνωση, ενώ παράλληλα το ΕΣΥ καταρρέει, δεν στηρίζεται ο πρωτογενής τομέας και ο κόσμος της αγοράς έχει αφεθεί αβοήθητος. Υπάρχει μία διαδικασία εγκατάλειψης της υπαίθρου και στην ΑΜΘ είναι αρκετά αισθητό αυτό το γεγονός», ενώ προσθέτει ότι «όλες οι εξαγγελίες για επενδύσεις στην περιοχή βάσει του πορίσματος της διακομματικής δεν πήραν σάρκα και οστά, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία στρατηγική».

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έρθει σε ρήξη με τα συμφέροντα των λίγων

«Το ΠΑΣΟΚ είναι η ορατή εναλλακτική επιλογή στη συνείδηση πολλών, όμως πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να έρθουμε σε ρήξη με τα συμφέροντα των λίγων που κρατούν τη χώρα πίσω. Πρέπει να σταθούμε απέναντι από τα καρτέλ, να μιλήσουμε ανοιχτά για την έλλειψη κράτους δικαίου, την απαξίωση της δημόσιας υγείας και το θέμα της διατροφικής επάρκειας», σημείωσε ο κ. Κατρίνης αναφερόμενος για τον πήχη που θέτει ο ίδιος για το ΠΑΣΟΚ.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ζήτημα των εθνικών θεμάτων χαρακτηρίζοντας την πολιτική της ΝΔ επικίνδυνη και λέγοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική εφησυχασμού και κατευνασμού κόντρα σε αυτά που πραγματικά διακυβεύονται και γίνονται με την Τουρκία.

«Αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπει σε μία ατζέντα ριζοσπαστική και κινηματική με τέτοιο τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσει αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, νομίζω ότι η ενότητα από μόνη της δεν αρκεί», συμπλήρωσε.



Διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και διαδικασίες από τη βάση ζητά ο Μ. Κατρίνης

Όπως εξηγεί στο «Ε» ο κ. Κατρίνης, το ζητούμενο είναι μία μεγάλη παράταξη, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, σημαίνει διαδικασίες βάσης, πολίτες, φορείς και κόμματα σε τοπικό επίπεδο να βρίσκονται, συζητούν και συνδιαμορφώνουν την κεντρική πολιτική κατεύθυνση.

«Την εντολή των πολιτών θα την μετασχηματίσω σε μία γενναία πρωτοβουλία ώστε να γυρίσει ο κόσμος στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο πλέον θα αποτελεί έναν ευρύχωρο χώρο για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τους απέχοντες των εκλογών και δημιουργώντας ένα κόμμα εξουσίας και όχι ένα κόμμα καταγραφής», σημειώνει καταληκτικά.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη αφού έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις των Ν. Ανδρουλάκη, Αν. Διαμαντοπούλου, Ν. Γιαννακοπούλου, ενώ αύριο Παρασκευή αναμένεται στην Ξάνθη ο Χάρης Δούκας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…