Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία ΑΣΕΠ: 105 προσλήψεις σε Τμήματα Αστυφυλάκων στη Θράκη

ΑΣΕΠ: 105 προσλήψεις σε Τμήματα Αστυφυλάκων στη Θράκη

0

Αναλυτικά οι ειδικότητες – Θέσεις για ΤΕ ΔΕ ΥΕ


Με 105 νέες θέσεις εργασίας ενισχύονται Τμήματα Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Θράκη, και συγκεκριμένα σε Κομοτηνή και Διδυμότειχο. Οι προσλήψεις, αφορούν 8 διαφορετικές ειδικότητες, οι οποίες θα στελεχώσουν τα τμήματα για την κάλυψη αναγκών τους με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας.

Ποιες είναι οι ειδικότητες

ΤΕ Νοσηλευτών (4 θέσεις)ΔΕ Μαγείρων (23 θέσεις)ΔΕ Ηλεκτρολόγων (2 θέσεις)ΔΕ Υδραυλικών (4 θέσεις)ΥΕ Τραπεζοκόμων (25 θέσεις)ΥΕ Πλυντών Σκευών Μαγειρείων (22 θέσεις)ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας (24 θέσεις)ΥΕ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων (1 θέση)Επομένως όπως προκύπτει από την κατανομή των θέσεων θα προσληφθούν άτομα που έχουν στην κατοχή τους πτυχίο ΤΕΙ, απολυτήριο Λυκείου ή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

ΑΣΕΠ:

Ειδικότερα: Προσλήψεις 40 ατόμων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα (40) ατόμων για την κάλυψη αναγκών του.

Προσλήψεις 65 ατόμων στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εξήντα πέντε (65) ατόμων για την κάλυψη αναγκών.



Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θράκη»


«ΣΕΒ και Κ.Δ.Β.Μ ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ προετοιμάζουν νέες και νέους  για τα επαγγέλματα με ισχυρή ζήτηση στη Θράκη»

Η εμβληματική πρωτοβουλία του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών «Skills4Jobs» υλοποιείται για πρώτη φορά στη Θράκη. Στο πρόγραμμα που ξεκίνησε, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, με την ειδικότητα «Ηλεκτρολόγος Αυτοματιστής» συμμετέχουν στην πρώτη φάση του 15 νέοι απόφοιτοι τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες στο «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θράκη» θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης 148 ωρών, με βάση τις ανάγκες της βιομηχανίας, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΣΕΚΑΠ ΑΕ, μέλος του ομίλου εταιρειών της JTI στην Ξάνθη. Στο πλαίσιο του προγράμματος, εντάσσονται πλέον θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης με την υποστήριξη της Google, συνδεδεμένα με την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Αυτοματιστή. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά βιομηχανίες και χώρους παραγωγής των μελών μας, όπου θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν με πρακτικό τρόπο τη λειτουργία των συστημάτων αυτοματισμού, τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης και τις αρμοδιότητες του ηλεκτρολόγου αυτοματιστή. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ανοικτές θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις  μέλη του ΣΕΒ της περιοχής.

Όπως σημείωσε η Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ, κα Ντόρα Οικονόμου στην έναρξη των μαθημάτων: «Ο ΣΕΒ δημιουργεί διαδρομές απασχόλησης για τους νέους σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Έχοντας καταγράψει τα τεχνικά επαγγέλματα με κενές θέσεις εργασίας, αλλά και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, η πρωτοβουλία “Skills4Jobs” προσφέρει σε νέους/ες εκείνες τις τεχνικές δεξιότητες που είναι χρήσιμες στην εύρεση εργασίας σε επιχειρήσεις μέλη μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πρόγραμμα “Skills4Jobs” αγκαλιάζει πλέον και τη Θράκη».

Η εκδήλωση υποδοχής των συμμετεχόντων, καθώς και η έναρξη των μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΣΕΚΑΠ ΑΕ, μέλος του ομίλου εταιρειών της JTI στην Ξάνθη, παρουσία των χορηγών, αλλά και στελεχών των επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒ στην περιοχή.

Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας είναι το ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ και το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ, μέγας χορηγός το Κ.Δ.Β.Μ. Ι.Β.Ε.Π.Ε- ΣΕΒ, στρατηγικός χορηγός η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ – ΕΛΒΙΑΛ Α.Ε. και χορηγός η ΚΑΥΚΑΣ Β. Α.Ε.



ΔΥΠΑ: Αρχίζουν οι αιτήσεις voucher για 400 ευρώ σε 50.000 νέους δικαιούχους


Όσα πρέπει να ξέρετε – Ποιοι συμμετέχουν 

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν  οι αιτήσεις voucher για 50.000 εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, για απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων. Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την πράσινη μετάβαση της οικονομίας

Τα προγράμματα ΣΕΚ θα υλοποιηθούν με τη διαδικασία του συστήματος παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers) μέσω της ΔΥΠΑ. Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, εκ των οποίων οι 12 ώρες θα πραγματοποιηθούν με δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες με ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Την κατάρτιση θα ακολουθεί πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέσω επιταγών πιστοποίησης (certification voucher) και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ (μικτά).

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenonΓια να υποβάλετε την αίτηση, θα πρέπει να: είστε μισθωτοί του ιδιωτικού τομέαέχετε ηλικία άνω των 18 ετών είστε απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελουμένων.


ΑΣΕΠ: Ανοίγουν 3.600 θέσεις μόνο για απόφοιτους Γυμνασίου και Λυκείου


Δύο από τους διαγωνισμούς που έχει σχεδιάσει να δημοσιεύσει το προσεχές διάστημα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού αφορούν την μόνιμη πρόσληψη 3.600 αποφοίτων Γυμνασίου και Λυκείου σε όλο το δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, στόχος του ΑΣΕΠ είναι οι δύο προκηρύξεις να έχουν λάβει ΦΕΚ μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά οι δύο διαγωνισμοί:

2.500 θέσεις για απόφοιτους λυκείου

Αρχικά, το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται την προκήρυξη  η οποία προβλέπει την πλήρωση 2.500 μόνιμων θέσεων στο δημόσιο αποκλειστικά από απόφοιτους λυκείου (απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΔΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.

1.100 θέσεις για απόφοιτους γυμνασίου

Επιπλέον, το ΑΣΕΠ έχει βάλει στη λίστα και την προκήρυξη με τις 1.100 μόνιμες προσλήψεις στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν απόφοιτοι γυμνασίου ή και δημοτικού (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι  και το 1980). Οι 1.100 προσλήψεις αποφοίτων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα γίνουν με σύστημα μοριοδήτησης.

Η προκήρυξη αυτή θα περιέχει όλες τις προσλήψεις του κλάδου ΥΕ που έχουν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στον προγραμματισμό προσλήψεων των ετών 2022, 2023 και 2024 αντίστοιχα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…