Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αρναούτογλου για κλιματική αλλαγή: «Χρειαζόμαστε άμεσα σχέδιο δράσης για την προστασία των αγροτών»

Αρναούτογλου για κλιματική αλλαγή: «Χρειαζόμαστε άμεσα σχέδιο δράσης για την προστασία των αγροτών»

0

Ποια είναι τα έξι μέτρα που πρότεινε


Με παρέμβασή του, στο Στρασβούργο, στο θέμα «Ξηρασίες και ακραία καιρικά φαινόμενα ως απειλή για τις τοπικές κοινότητες και τη γεωργία της ΕΕ σε περίοδο κλιματικής αλλαγής», ο Σάκης Αρναούτογλου, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση και συντονισμένη δράση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στάθηκε στην «εμμονική συμπεριφορά των ακραίων καιρικών φαινομένων», που οδηγεί σε τεράστιες οικονομικές ζημιές για τους αγρότες.

Πρότεινε μάλιστα έξι μέτρα στα οποία κρίνει πως η ΕΕ πρέπει να κινηθεί άμεσα και αποφασιστικά.

Αυτά είναι τα εξής:

  • Ανάπτυξη και βελτίωση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης για ακραία καιρικά φαινόμενα, ώστε οι τοπικές κοινότητες να είναι προετοιμασμένες.
  • Επένδυση σε ανθεκτικές υποδομές, όπως φράγματα, συστήματα αποχέτευσης και κτίρια που μπορούν να αντέξουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
  • Εκστρατείες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα ακραία φαινόμενα και τα μέτρα πρόληψης.
  • Δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μηχανισμού αντίδρασης σε καταστροφές, ώστε να υπάρχει συντονισμένη και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
  • Προώθηση ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, για την καλύτερη διαχείριση και πρόληψη των κινδύνων.
  • Επένδυση στην επιστημονική έρευνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων.

Ο κ. Αρναούτογλου κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι με τη συνεργασία όλων «μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…