Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απογοήτευση αλλά και αποστάσεις από τα κεντρικά στα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Απογοήτευση αλλά και αποστάσεις από τα κεντρικά στα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

0

Χατζηθεοδώρου για συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής: «Αναδείχθηκε η αντίθεση του παλιού απέναντι στο νέο»


Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας  – Αναμένεται ανακοίνωση Κασσελάκη


Πρωτίστως απογοήτευση και δευτερευόντως ανησυχία για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλέον βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που διακατέχουν τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και τα τοπικά στελέχη. Απογοήτευση για όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και είχαν σαν αποτέλεσμα την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον ότι  ο κ. Κασσελάκης  εκλέχθηκε πριν περίπου ένα χρόνο από την βάση με 56%.


Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Α. Καραδέδος

Το μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γ. Χατζηθεοδώρου

Κλίμα απογοήτευσης και ανησυχίας στα τοπικά μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό το κλίμα της απογοήτευσης και του έντονου προβληματισμού των μελών για το τι μέλλει γενέσθαι μετέφερε στο «Ε» ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από τα κεντρικά του κόμματος και δρώμενα των ημερών. Η προσωπική του ανάγνωση όπως είπε είναι ότι όλα αυτά είναι μέρος του πολιτικού συστήματος και ένδειξη ότι δεν δουλεύει καλά: «Το πολιτικό σύστημα είναι σε κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση. Μια κρίση βαθύτατα πολιτική, ιδεολογική και ηθική. Εμείς είμαστε η βάση και κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις με όσα συμβαίνουν στην κορυφή της πυραμίδας. Δεν συμμετέχουμε στο πολιτικό παιχνίδι που παίζεται στην Αθήνα. Ωστόσο θα είμαστε παρόντες και θα περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να …τραβηχτούν τα νερά να δούμε τι απέμεινε. Είναι αναγκαίο για την χώρα να έχει  ισχυρή αντιπολίτευση. Αν μπορέσει το ΠΑΔΣΟΚ να επιτελέσει αυτό τον ρόλο μπράβο του».

 Χατζηθεοδώρου για συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής: «Αναδείχθηκε η αντίθεση του παλιού απέναντι στο νέο»

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής συμμετείχαν τα μέλη που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου και η Μαρία Τσαμπάζη.

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Χατζηθεοδώρου έκανε λόγο για μια πολύ έντονη συνεδρίαση με μεγάλες αντιπαλότητες που ωστόσο έθεσε τα θέματα «επί τον τύπον των ήλων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν μεγάλες αντιθέσεις. Ήταν πολύ δύσκολες ομιλίες. Κυρίως αναδείχθηκε η αντίθεση του παλιού απέναντι στο νέο» Αναφορικά με την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη ο κ. Χατζηθεοδώρου ανέφερε μεν ότι σύμφωνα με το καταστατικό η Κεντρική Επιτροπή μπορεί να αποπέμψει το πρόεδρο ωστόσο χαρακτήρισε οξύμωρο το γεγονός ότι: «Πως μια κεντρική επιτροπή 300 μελών που εκλέχθηκαν πριν την εκλογή του Κασσελάκη μπορεί να αποπέμψει ένα πρόεδρος που ψηφίστηκε από 160.000 μέλη και έλαβε 56%».

Ερωτηθείς για τυχόν μεθοδεύσεις επανόδου του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Χατζηθεοδώρου απάντησε: «Δεν ξέρω τι μεθοδεύεται και αν μεθοδεύεται . Όλοι κρίνονται από το πως συμπεριφέρονται στα δύσκολα».

Αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο κ. Χατζηθεοδώρου εκτιμά πως θα είναι παρών και δεν θα αποχωρήσει, σημειώνοντας ότι έχει δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος. Πρόσθεσε δε ότι  θα έρθει η ώρα που θα μιλήσει και θα αποκαλύψει τις προθέσεις του.

Ομοψυχία και ομόνοια στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Κι ενώ στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ επικρατούν τρικυμίες στα τοπικά επικρατεί νηνεμία και: «ομόνοια και ομοψυχία. Θεωρώ ότι ο γραμματέας και τα μέλη της νομαρχιακής χειρίζονται πολύ καλά τα θέματα. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Λίγες οργανώσεις είναι σαν της Ξάνθης. Θα συνεδριάσουμε σήμερα και θα εξετάσουμε τα γεγονότα και θα δώσουμε το στίγμα μας. Τα μηνύματα των μελών μας είναι ενθαρρυντικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  μέλλον αρκεί να το οργανώσουμε καλά».

 Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας  – Αναμένεται ανακοίνωση Κασσελάκη

Στο μεταξύ την σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ χθες Πέμπτη στις 20:00 αποφάσισε εκτάκτως η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου με αντικείμενο κατά πληροφορίες το κλίμα αμφισβήτησης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έκπτωτος πρόεδρος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και αναμένεται να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που εκδόθηκε χθες θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία εξουσιοδοτείται να φέρει εισήγηση, στην επόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε., η οποία θα συγκληθεί το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου 2024, σχετικά με τον οδικό χάρτη όπως επίσης αν θα υπάρξουν και άλλα θέματα προς συζήτηση στο έκτακτο συνέδριο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…