Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Άννα Διαμαντοπούλου: «Στο ΠΑΣΟΚ ψηφίζουμε για πρόεδρο με δυναμική να γίνει αύριο πρωθυπουργός»

Άννα Διαμαντοπούλου: «Στο ΠΑΣΟΚ ψηφίζουμε για πρόεδρο με δυναμική να γίνει αύριο πρωθυπουργός»

0

Επισκέφθηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο της περιοδείας για την υποψηφιότητά της


«Ο βασικός μου στόχος είναι το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ να δώσει προτεραιότητα στην Ελλάδα που παράγει», ανέφερε στο «Ε» δίνοντας το στίγμα της για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας


Η Θράκη ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας της Άννας Διαμαντοπούλου, ως υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία ως Κοζανίτισσα η ίδια επέλεξε να ξεκινήσει τις επαφές της από τη Βόρεια Ελλάδα.

«Έχω μια ιδιαίτερη φάση στην Ξάνθη, ξεκίνησα το πρώτο έτος εδώ, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, έχω τις αναμνήσεις μιας πόλης που τότε ξεκινούσε την αναγέννησή της», είπε η ίδια μιλώντας στο «Ε» το πρωί του Σαββάτου λίγο πριν την σύντομη ομιλία και συνάντηση που είχε με στελέχη του κόμματος και φίλους.

Σχετικά με τις προσλαμβάνουσες από τις μέχρι στιγμής επαφές της, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε: «η περιοδεία έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί η προσπάθειά μου είναι να μιλήσω σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό, δηλαδή προσπαθώ να μην έχω απλά κομματικές συναντήσεις αλλά να καλέσουμε όλους τους πολίτες της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και όλους τους ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί τα τελευταία χρόνια από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να συμμετέχουν, να ακούσουν, να πουν, να ακούσουμε τη φωνή τους, να καταφέρουμε και αυτός είναι ο στόχος μου να έρθουν 400.000 άνθρωποι στις κάλπες».

Ως προς τα μηνύματα που λαμβάνει, τόνισε ότι αφενός «είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ μεγάλη κρίση γιατί ο κόσμος έχει μια κραυγή που λέει «δεν πάει άλλο, πρέπει να γίνει κάτι», σε όλα τα επίπεδα, στον αγροτικό τομέα, στις μικρές επιχειρήσεις, στο χώρο των μισθωτών κ.ά. η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη» και αφετέρου ότι «οι πολίτες αναζητούν μια ισορροπία στη δημοκρατία, δηλαδή να υπάρχει ο άλλος πόλος. Να μπορεί να υπάρχει μία αντιπολίτευση της οποίας την ανάσα την αισθάνεται η κυβέρνηση, ώστε την επόμενη μέρα να μπορεί να υπάρξει εναλλαγή».

Ως προς τη δική της προτεραιότητας η ίδια υπογράμμισε: «ο βασικός μου στόχος είναι το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ στο οποίο και αναφέρομαι, να δώσει προτεραιότητα στην Ελλάδα που παράγει. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο βασικό στοιχείο γιατί αν αλλάξουμε τα δεδομένα της παραγωγής και αν η Ελλάδα επιτέλους έχει περισσότερες εξαγωγές απ’ ότι εισαγωγές τότε με το κοινωνικό κράτος μπορούμε να κάνουμε αναδιανομή του πλούτου».

Δεσμεύτηκε για ενότητα την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες.

Η κ. Διαμαντοπούλου συνάντησε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και πραγματοποίησε σύντομη ομιλία, προκειμένου να παρουσιάσει τους λόγους που οδήγησαν στη δική της υποψηφιότητα και πώς η ίδια οραματίζεται την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ. Την κ. Διαμαντοπούλου καλωσόρισε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αντώνης Μήτρου.

Η ίδια αναφέρθηκε εισαγωγικά στα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής της Θράκης, υπογραμμίζοντας ότι απαιτούνται ειδικά αναπτυξιακά μέτρα και τόνισε ότι η περιοχή όπως και όλη η χώρα, βιώνει μία αναπτυξιακή κρίση και κρίση παραγωγής.

Ως προς την υποψηφιότητά της σημείωσε: «την επομένη των ευρωεκλογών του 2023 έγινε αντιληπτό σε όλους ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μπήκε σε μια ρευστοποίηση. Η ΝΔ υπέστη μία καθίζηση καθώς η εμπιστοσύνη που δέχθηκε το 2019 δεν ανταποκρίθηκε σε τίποτα». Όπως επεσήμανε σε όλους τους δείκτες η Ελλάδα είναι δεύτερη ή τρίτη από το τέλος ενώ είναι 40 χρόνια μέλος της ΕΕ και παραμένουν ακάλυπτες βασικές ανάγκες και πρόνοιες, όπως στον αγροτικό τομέα, το στεγαστικό, την κλιματική κρίση και τη διαχείριση του νερού.

Απέναντι σε αυτά παρουσίασε τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτέλεσε «τη μεγαλύτερη πολιτική μόχλευση που έγινε ποτέ, φέρνοντας τα λαϊκά στρώματα στο προσκήνιο» και «τελικά πλήρωσε τα λάθη ίσως από την ίδρυση του ελληνικού κράτους».

Όπως τόνισε: «σε αυτές τις εκλογές δε θα ψηφίσουμε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά για πρόεδρο με δυναμική να γίνει αύριο πρωθυπουργός. Να δώσουμε την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει μια νέα πορεία» και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί η πρώτη της κίνηση θα είναι να καλέσει και να σχεδιάσει με τους συνυποψήφιούς της το νέο ΠΑΣΟΚ.

Ζήτησε λοιπόν, τη στήριξη του κόσμου, ώστε οι εσωκομματικές εκλογές να έχουν συμμετοχή και να αναδείξουν την ανάγκη το «ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα» να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση των αναγκών των πολιτών. Όπως σημείωσε η ίδια η κα Διαμαντοπούλου με το βλέμμα στο μέλλον του κόμματος «όταν οι αναμνήσεις γίνονται περισσότερες από τα όνειρα το μέλλον είναι κοντά!»


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης Ενός λεπτού σιγή τήρησε η ολ…