Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανδρουλάκης από Ξάνθη: «Είναι απαράδεκτο η ΜΕΘ στην Ξάνθη να μην λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια»

Ανδρουλάκης από Ξάνθη: «Είναι απαράδεκτο η ΜΕΘ στην Ξάνθη να μην λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια»

0

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Ξάνθη, περπάτησε στο παζάρι, παρέθεσε ομιλία στο κέντρο συνεδριάσεων του ΕΒΕ και έδωσε το παρών στην έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης


«Μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς και του κέντρου θα ανοίξει η πόρτα εξόδου για τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του


O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρευρέθηκε στην Ξάνθη το Σάββατο 31 Αυγούστου, έχοντας στον ορίζοντα τις εσωκομματικές εκλογές της 6ης και 13ης Οκτωβρίου, ενώ περπάτησε στο παζάρι της πόλης μιλώντας με τους ελεύθερους επαγγελματίες και στις 18:30 παρέθεσε ομιλία για τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, την οποία προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αντώνης Μήτρου. Ύστερα από την ομιλία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε το παρών στην τελετή έναρξης των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης καλωσόρισε τον κ. Ανδρουλάκη λέγοντας «υποδεχόμαστε σήμερα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, την φτωχότερη Π.Ε. της φτωχότερης Περιφέρειας μίας χώρας από τις φτωχότερες στην Ε.Ε. Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού τείνει να γίνει συνήθειά μας. Έχει εγκαθιδρυθεί ένα πλήρως αντιπεριφερειακό παραγωγικό μοντέλο, τις συνέπειες του οποίου τις υφιστάμεθα όλοι οι πολίτες της επαρχίας. Το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε μία εσωκομματική διαδικασία, από την οποία το κόμμα θα βγει αναβαπτισμένο και θα αναλάβει το ρόλο που του αρμόζει».

Ν. Ανδρουλάκης: «Αυτές οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας τον λόγο καυτηρίασε τις πιέσεις που υπήρξαν την επομένη των ευρωεκλογών ώστε να ανακηρυχθούν εκλογές για την θέση του προέδρου. Ο ίδιος τόνισε ότι «Αυτές οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν διότι οι ανάγκες του ελληνικού λαού θέλουν το ΠΑΣΟΚ να κάνει αντιπολίτευση στη Βουλή».

«Πήρα την απόφαση να κάνουμε εκλογές παρόλαυτα θεωρώ αδιανόητο να χάνει η ΝΔ 13% μέσα σε έναν χρόνο και αντί ο προβολέας του ηττημένου να είναι στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, να προσπαθούν κάποιοι εντός του ΠΑΣΟΚ να το στρέψουν στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Προφανώς κάποιοι έχουν αποφασίσει να οικοδομήσουν την καριέρα τους πάνω στο αφήγημα της ήττας, αλλά το να είμαστε δεύτερο κόμμα σε όλη την Ελλάδα πλην των αστικών κέντρων, πρώτο σε δύο νομούς και δεύτερο σε 22 νομούς, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση “ήττα”. Άλλο πράγμα το ότι θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και άλλο το πώς θα πάμε καλύτερα».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι βλέπει διάφορους εντός του ΠΑΣΟΚ να επικαλούνται «μαγικά ραβδιά» και την ίδια ώρα να μην μπορούν να πάρουν διψήφιο ποσοστό ούτε καν στη δική τους περιφέρεια. «Θα έπρεπε οι εσωκομματικές εκλογές να γίνονταν στην ώρα τους, σύμφωνα με το καταστατικό διότι ο σεβασμός των θεσμών εντός του κόμματος σου δίνει το παράδειγμα για τον σεβασμό των θεσμών εντός τους κράτους μας», ανέφερε δηκτικά για τις επικριτικές φωνές εντός του ΠΑΣΟΚ ύστερα από τις ευρωεκλογές.

Η υποστελεχωμένη η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ολιγοπωλιακές πρακτικές και την αισχροκέρδεια, που πληρώνουν οι πολίτες. «Πήγα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού δύο φορές για τις τράπεζες, τους εμπόρους τροφίμων και τα ακτοπλοϊκά που κι εκεί υπάρχει μεγάλη αισχροκέρδεια. Υποστελεχωμένη η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Υποστελεχωμένη η ΔΙΜΕΑ. Ποιος θα κάνει τους ελέγχους; Ποιοι θα βάλουν τα πρόστιμα; Να, λοιπόν, γιατί κάποιοι έστησαν ένα πάρτι κερδοσκοπίας. Τέσσερα ολιγοπώλια έκαναν πάρτι στις πλάτες μας: Τράπεζες, τρόφιμα, υγεία, ενέργεια. Και αυτά τα λέει η Τράπεζα της Ελλάδος, όχι το ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.

«Ας αναρωτηθεί ο κ. Γεωργιάδης γιατί η ΜΕΘ στην Ξάνθη δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια»

Όσον αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της Υγείας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι πλέον οι Έλληνες πληρώνουν τα δεύτερα περισσότερα χρήματα στην ιδιωτική υγεία. «Οι ιδιωτικές υπηρεσίες καλύπτονται κατά 77% από δύο ολιγοπωλιακά συμφέροντα. Καταρρέει το ΕΣΥ, ανοίγουν οι δουλειές και στήνουν μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κομοτηνής, περιέγραψε την κατάσταση και «μου απαντάει ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης ότι δεν είπα τίποτα για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Λες και το έκανε ο Γεωργιάδης και όχι ο Νιάρχος. Στο τέλος θα μας πουν ότι η απάντηση στο τεράστιο θέμα του ΕΣΥ, τις ανάγκες για μόνιμους γιατρούς, τις ανάγκες των πολιτών για πρωτοβάθμια φροντίδα είναι τα ιδρύματα όπως του Νιάρχου και όχι το Κράτος. Ας αναρωτηθεί ο κ. Γεωργιάδης γιατί η ΜΕΘ στην Ξάνθη δεν λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια, γιατί υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι και μετά να εξηγήσει στον ελληνικό λαό αν πρέπει να περιμένει ένα ΕΣΥ στα ευρωπαϊκά πρότυπα από το κράτος και την κυβέρνηση ή τους ιδιώτες» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ξανά την εμπιστοσύνη των μελών

Ο κ. Ανδρουλάκης κλείνοντας ζήτησε από τα μέλη να δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του για άλλη μια φορά, κυρίως για τρεις λόγους.

  1. Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο, πολιτικά αυτόνομο από την διαπλοκή και ανανεωμένο
  2. Το ΠΑΣΟΚ είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα στη Βουλή
  3. Το πολιτικό ήθος.

«Δεν μπορεί να συγκρούομαι με συγκεκριμένα συστήματα της διαπλοκής και media και κάποιοι να κάνουν δημόσιες σχέσεις. Δεν το έκανα ποτέ αυτό. Πάντοτε ήμουν στο πλευρό του δίκαιου και της παράταξης και πρέπει να το κάνουν όλοι αυτό. Αυτό σημαίνει ηθική και πολιτική ενότητα», και συμπλήρωσε ότι «δεν τελείωσε καν η θητεία μου και ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία, η οποία πληγώνει την παράταξη. Η παράταξη δεν είμαι εγώ, είστε όλοι εσείς. Η προσπάθεια όλων μας διέψευσε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, που προεξοφλούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έχει κλείσει τον κύκλο του, αλλά γιορτάζει τα 50 του χρόνια την Τρίτη ενωμένο, ενισχυμένο και με προοπτική να είναι το κόμμα που με την αξιοπιστία του, το νέο ήθος του, τις σύγχρονες προτάσεις του θα ανοίξει την πόρτα εξόδου στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς και του κέντρου».


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…