Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αλ. Χαρίτσης: Απαιτείται επιστροφή στην Αριστερή Πολιτική

Αλ. Χαρίτσης: Απαιτείται επιστροφή στην Αριστερή Πολιτική

0

Έξι προτάσεις για σύγκλιση και συνεργασία παρουσίασε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ


Έξι προϋποθέσεις για πολιτική σύγκλιση με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης παρουσίασε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Παρόλα αυτά μίλησε για «ιλαροτραγωδία» στον ΣΥΡΙΖΑ, και ανέφερε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για νέο πρόεδρο. «Τα φαινόμενα εκφυλισμού στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν περάσει κάθε όριο της φαντασίας μας», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η αντιπαράθεση στην κυβέρνηση απαιτεί πρόγραμμα που θα «απαντά στις μεγάλες πιεστικές κοινωνικές ανάγκες» και τόνισε: «δεν λέω ότι η Αριστερά κατ’ ανάγκη αυτό θα το κάνει μόνη της, μπορεί να το κάνει με συνεργασίες και συνθέσεις, αλλά αυτό πρέπει να γίνει πατώντας σε μια στέρεη βάση και με πρόγραμμα».

Αναφέρθηκε επίσης στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος υπογραμμίζοντας ότι αυτό «θέλει να δώσει το έναυσμα της επιστροφής της αριστερής πολιτικής στα πράγματα».

Σε ερώτηση για το αν νιώθουν δικαιωμένοι στη Νέα Αριστερά με την αποχώρησή τους από το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «έχει επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας στην κοινωνία η κριτική που ασκήσαμε και οι λόγοι που αποχωρήσαμε».

Ο αρχηγός της Νέας Αριστεράς έκανε λόγο για «ένα Λαϊκό Μέτωπο όπως έγινε στη Γαλλία» προκειμένου να υπάρξει ένα αντίβαρο στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ως βασικό πεδίο για τη σύγκλιση με αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις ο κ. Χαρίτσης συμπεριέλαβε ως προτάσεις: 1) την πάταξη της ακρίβειας, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, 2) στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ με γενναίες αυξήσεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά, 3) πλαφόν στη χοντρική και λιανική τιμή ρεύματος και δημόσιο σχεδιασμός των ΑΠΕ, 4) στήριξη των φοιτητών για τη στέγαση, 5) έργα υποδομής για την πολιτική προστασία και την κλιματική αλλαγή και 6) στήριξη της εργασίας με συλλογικές συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με πρώτο αυτό για την εξαήμερη εργασία.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης Ενός λεπτού σιγή τήρησε η ολ…