Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Ακυρώθηκε το φετινό Εμπορικό Φεστιβάλ «Ξάνθη 2024»

Ακυρώθηκε το φετινό Εμπορικό Φεστιβάλ «Ξάνθη 2024»

0

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης επεσήμανε στο «Ε» ότι μόνο δώδεκα εκθέτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή


Παράλληλα το ΕΒΕ Ξάνθης κάλεσε σε συμμετοχή στην 30η Διεθνή Έκθεση KavalaExpo 2024


Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης το Εμπορικό Φεστιβάλ «Ξάνθη 2024» δεν θα διεξαχθεί φέτος, καθώς «ο αριθμός των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή, δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή του Εμπορικού Φεστιβάλ, παρόλο που το Επιμελητήριο Ξάνθης έδινε την ευκαιρία στις παραγωγικές επιχειρήσεις – μέλη του να προβάλλουν τα προϊόντα τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση».

Η αλλαγή διεξαγωγής χώρου του φεστιβάλ επηρέασε την συμμετοχή των επιχειρήσεων
Στέλιος Μωραΐτης
Πρόεδρος Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ξάνθης

Ο κ. Μωραΐτης μιλώντας στο «Ε» είπε ότι μόλις δώδεκα εκθέτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο φετινό Εμπορικό Φεστιβάλ διότι εξέφρασαν επιφυλάξεις αν θα υπάρχει επισκεψιμότητα, λόγω αλλαγής χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ [πλ. Διοικητηρίου – Οδός Ηρώων], «παρά το γεγονός ότι το Επιμελητήριο θέλησε να χορηγήσει εξοπλισμό για την μη οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων».

Να υπενθυμίσουμε ότι η περυσινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου και είχε μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το Εμπορικό Φεστιβάλ «ΞΑΝΘΗ 2024» δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τα μέλη της Δ.Ε. έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των επιχειρήσεων που δήλωσαν συμμετοχή, που δυστυχώς δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή του Εμπορικού Φεστιβάλ, παρόλο που το Επιμελητήριο Ξάνθης έδινε την ευκαιρία στις παραγωγικές επιχειρήσεις – μέλη του να προβάλλουν τα προϊόντα τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποφάσισε να αιτηθεί στο Δήμο Ξάνθης, να εντάξει την οδό Πανεπιστημίου σε κανονιστική απόφαση, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης για τη διεξαγωγή ανάλογων εκδηλώσεων στο μέλλον, δεδομένου ότι βρίσκεται στο επίκεντρο των Γιορτών Παλιάς Πόλης, με γνώμονα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η επισκεψιμότητα προς όφελος του θεσμού, των πολιτιστικών συλλόγων και βεβαίως των επιχειρήσεων και της οικονομίας του τόπου μας».

Έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στην 30η Διεθνή Έκθεση KavalaExpo 2024

Παράλληλα το Επιμελητήριο Ξάνθης καλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του να συμμετέχουν στην 30η Διεθνή Έκθεση KavalaExpo 2024, που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 7 Οκτωβρίου 2024, στο Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.  Τα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν δωρεάν. Ο τρόπος συμμετοχής (δείγματα, έντυπα κ.λπ.) θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων.  Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής: Η επιχείρηση να είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και ταμειακώς ενήμερη καθώς και η φυσική παρουσία εκπροσώπου της.

«Εφόσον επιθυμείτε να συμμετέχετε σας παρακαλούμε όπως αποστείλετε έως την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 με e-mail (info@ebex.gr) τη σχετική δήλωση συμμετοχής», τόνισε καταληκτικά η ανακοίνωση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεραμέως: Αλλαγή φιλοσοφίας στην διαμόρφωση του επιδόματος ανεργίας

Έως τον Δεκέμβριο, η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Την α…