Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24 πρέσβεις από χώρες της Ε.Ε. στην Αλεξανδρούπολη

24 πρέσβεις από χώρες της Ε.Ε. στην Αλεξανδρούπολη

0

Τους υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, ενώ συζητήθηκε η προσέλκυση επενδυτικών projects, όπως αναφέρει ο κ. Τοψίδης


Με πρωτοβουλία του Ούγγρου Πρέσβη στην Ελλάδα Zsolt Sándor, πρέσβεις από 24 χώρες της ΕΕ πραγματοποίησαν την μηνιαία συνάντησή τους στην Αλεξανδρούπολη (αντί της Αθήνας). Ενόψει και της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ουγγαρία, σκιαγραφήθηκε από τους πρέσβεις το προφίλ της περιοχής μας και ενώπιον τους ο κ. Τοψίδης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το αναπτυξιακό προφίλ της Περιφέρειας ΑΜΘ.



«Εξήγησα τα σημεία ενδιαφέροντος, υπογράμμισα την ανάγκη προστασίας των συνόρων όχι μόνο με αποτρεπτικά εμπόδια, αλλά και με την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και την προσέλκυση επενδυτικών projects πάσης φύσεως, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα πληρούν τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές και όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία συνολικά και θα τονώνουν την τοπική μας οικονομία.

Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, που ελπίζω ότι είναι η αρχή μιας αγαστής συνεργασίας και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού προφίλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», τονίζει ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…