Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 24 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

24 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

0

Στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου


Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το κείμενο εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., προς την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου για τον οδικό χάρτη της εκλογής προέδρου και τα κριτήρια των υποψηφιοτήτων.

Παρά τις διαφορετικές εισηγήσεις για τα κριτήρια όσον αφορά τις υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, επίσημη πηγή του κόμματος ανέφερε ότι «προχωράμε με τα κριτήρια που ίσχυαν και στην προηγούμενη εκλογή προέδρου. Για την υποβολή υποψηφιότητας απαιτούνται 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής».

Οι ημερομηνίες για το χρονοδιάγραμμα μένουν ως έχουν, όπως είχαν αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στις 19-20 Οκτωβρίου θα γίνει η εκλογή συνέδρων για το έκτακτο Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος την 1η Δεκεμβρίου.

Η ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και των συνοδευτικών υπογραφών θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Κάθε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να υπογράψει και για περισσότερους από έναν υποψήφιο πρόεδρο.

Οι άλλες προτάσεις που υπήρχαν δεν ετέθησαν σε ψηφοφορία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μ. Τσέπελης: «Μείον 500.000 ευρώ στους ΚΑΠ του Δήμου Ξάνθης»

Η δημοτική παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» κατηγορεί με ανακοίνωση της την δημοτική αρχή ότ…