Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπό συζήτηση η διοργάνωση της έκθεσης του ΕΒΕ

Υπό συζήτηση η διοργάνωση της έκθεσης του ΕΒΕ

0

Δεν παραχωρήθηκε από τον δήμο Ξάνθης η οδός Πανεπιστημίου αλλά η πλατεία Διοικητηρίου και η οδός Ηρώων


 Την Δευτέρα η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΒΕ για την έκθεση


Η Κανονιστική Απόφαση του δήμου Ξάνθης που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο επί δημαρχίας Χ. Δημαρχόπουλου, η οποία συνεχίζει να ισχύει και αφορά στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε αυτούς μέσα στην πόλη της Ξάνθης, έθεσε εμπόδιο στην πραγματοποίηση της Γενικής έκθεσης του Επιμελητήριου Ξάνθης επί της οδού Πανεπιστημίου (πίσω από το Παζάρι).

Δεν θα γίνει η έκθεση του Επιμελητηρίου στην οδό Πανεπιστημίου

Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση αυτή που πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια ξεκινώντας ως Γενική έκθεση και τα τελευταία χρόνια ως έκθεση τοπικών προϊόντων  κατά την διάρκεια των γιορτών της Π. Πόλης (πλην των χρόνων της πανδημίας), πέρσι φιλοξενήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, σημειώνοντας μεγάλο αριθμό εκθετών και μεγάλη επισκεψιμότητα.  Ωστόσο όπως μας ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών Κυριάκος Παπαδόπουλος η παραχώρηση της συγκεκριμένης οδού έγινε κατ’ εξαίρεσιν και καθ’ υπέρβαση πέρσι,  καθώς η Κανονιστική που ισχύει την απαγορεύει: «Η Κανονιστική που ισχύει απαγορεύει στην οδό αυτή την πραγματοποίηση έκθεσης. Υπάρχουν δέντρα και παρτέρια και δεν μπορούν να μπουν περίπτερα. Θα γίνουν καταστροφές. Αντ’ αυτού ο δήμος παραχώρησε χώρο στο Επιμελητήριο Ξάνθης στην πλατεία Διοικητηρίου και επί της οδού Ηρώων για την τοποθέτηση των περιπτέρων της έκθεσης> Θέλουμε να γίνει η έκθεση αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καθ’ υπέρβαση όπως έγινε πέρσι».

Εκτός Ξάνθης τα λούνα πάρκ;

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος η δημοτική αρχή προτίθεται να καταρτίσει  νέα κανονιστική γιατί τα δεδομένα της πόλης έχουν αλλάξει από τότε που καταρτίστηκε η υφιστάμενη. Σ΄αυτή όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος θα εισηγηθεί την μη παραχώρηση χώρου σε ιδιώτες για  Λούνα παρκ, επισημαίνοντας  ότι το τελευταίο τραγικό δυστύχημα έχει προβληματίσει όλους τους δήμους για το αν θα πρέπει να παραχωθούν χώρους σε ιδιώτες και να φέρουν ευθύνες για την ασφάλεια των πολιτών με ένα νομοθετικό πλαίσιο πολύ ασαφές.

Την Δευτέρα η απόφαση της Διοικούσας για την έκθεση

Σ’ ότι  αφορά την έκθεση του Επιμελητηρίου Ξάνθης και αν τελικά θα πραγματοποιηθεί, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης  Στέλιος Μωραΐτης την Δευτέρα 2/9, το απόγευμα θα συνεδριάσει η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΒΕ Ξάνθης με θέμα την διοργάνωση της έκθεσης. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. του Οργάνου για  διοργάνωση της έκθεσης με 20 περίπτερα, με εξοπλισμό που διαθέτει το Επιμελητήριο από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Η ημερομηνία που είχε οριστεί ήταν για 6 – 8 /9.  Η νέα απόφαση προφανώς θα συνεκτιμήσει τα νέα δεδομένα, τον νέο χώρο καθώς και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από εκθέτες. Οι προσκλήσεις είχαν σταλεί νωρίτερα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον είναι μικρότερο από άλλες χρονιές και ίσως αυτό είναι καθοριστικό για να ανασταλεί η διοργάνωση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…