Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το πρόγραμμα του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης στο στέκι του συλλόγου

Το πρόγραμμα του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης στο στέκι του συλλόγου

0

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης από την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης έως την λήξη τους


Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Παραδοσιακό γλέντι «Μικρασιάτικα και άλλα…!» στις 20:30

«Ένα αφιέρωμα σε Μικρασιάτικους σκοπούς και τραγούδια καθώς και στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Το μουσικό σχήμα πλαισιώνεται από τους Σταυρούλα Γελκοβάνη στο τραγούδι, Άκη Παπαεμμανουήλ στο βιολί, Θανάση Κουλεντιανό στο κανονάκι, Γιάννη Κατσούλη στο ούτι και στο τραγούδι, Κώστα Πετρονικολό στο μπάσο και Διαμαντή Μπαρτζόπουλο στα κρουστά».

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Ρεμπέτικα και Λαϊκά με το μουσικό σχήμα «Πέριξ»

«Το λαϊκό συγκρότημα «τα Πέριξ» δημιουργήθηκε το 2012 στην Καβάλα από την ανάγκη των μελών του για την μελέτη και τη διάδοση του ρεμπέτικου τραγουδιού και γενικότερα της λαϊκής αστικής μουσικής. Κύριος στόχος στην προσπάθεια αυτή είναι η ανάδειξη των έργων των συνθετών και η αυστηρή διατήρηση της δυναμικής των υφολογικών χαρακτηριστικών της εποχής στην οποία δημιούργησαν. Το ρεπερτόριο κινείται κυρίως στη μεταπολεμική περίοδο του ρεμπέτικου (δεκαετίες ’40 και ’50), της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η καθιέρωση πλέον των δύο μπουζουκιών, καθώς και του ακορντεόν, εγκαταλείποντας την μέχρι τότε τυπική σύνθεση της πειραιώτικης ορχήστρας (μπουζούκι – κιθάρα – μπαγλαμάς).

Τα μέλη του είναι οι: Φώτης Σπαθάρης (μπουζούκι), Πασχάλης Κιούπκιολης (μπουζούκι), Χρήστος Σαγώνας (κιθάρα), Νίκος Βαλασίδης (βιολί)».

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με τους «Εμπειροτέχνες»

«Ένα μουσικό σχήμα από τη γειτονική μας Δράμα το οποίο απαρτίζεται από καταξιωμένους μουσικούς της παράδοσης, σε ένα γλέντι με μουσικές και σκοπούς από τη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Μικρασία. Αθανάσιος Γιώργου τραγούδι – ούτι – τρομπέτα, Γιώργος Καραγεωργίου κρουστά – τραγούδι, Γιώργος Δεληγιάννης βιολί, Νίκος Ζάρκος κλαρίνο και ο Θόδωρος Κιουπλιώτης λαούτο».

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Συναυλία αφιέρωμα στα λαϊκά του ’50 και ’60.

«Στη σημερινή μουσική μας παρέα έχουμε ένα αφιέρωμα στο παλιό λαϊκό τραγούδι του ’50 και ’60 μέσα από μια πολύ προσεγμένη αισθητική με σπουδαίους καλλιτέχνες. Στο μπουζούκι ο δεξιοτέχνης Γιώργος Καραμφίλης, στο τραγούδι και την κιθάρα ο Λάμπρος Καυκούλας, στο μπάσο ο Δημήτρης Γουμπερίτσης και στο τραγούδι η Ευγενία Μαυρομάτη».

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Συναυλία «Τραγούδια και σκοποί της Καππαδοκίας» με τον Γιώργο Ψάλτη

«Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους τόσο στο βιολί, όσο και στα ιδιαίτερα τραγούδια των Ελλήνων χριστιανών της Καππαδοκίας Ο Γιώργος Ψάλτης. Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες της Καππαδοκίας απώλεσαν τη μητρική τους γλώσσα χρησιμοποιώντας την τουρκική την οποία όμως κατέγραφαν με το ελληνικό αλφάβητο, στοιχείο το οποίο έμεινε γνωστό με τον όρο Καραμανλίδικη γραφή. Επίσης η βαθιά σχέση τους με τη χριστιανική πίστη διαφαίνεται τόσο στα ήθη και έθιμά τους όσο και στα ίδια τα τραγούδια και τους χορούς».

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Συναυλία «Μουσικό Σεργιάνι στην Ελλάδα»

«Σήμερα στο σύλλογό μας φιλοξενούμε τον Χρήστο Μπαρτζόπουλο, με τον οποίο θα ταξιδέψουμε μουσικοχορευτικά από την Ήπειρο και τη Μακεδονία, μέχρι τα νησιά και τη Μικρασιά. Μαζί του ο Γιώργος Ψάλτης στο βιολί, ο Γιάννης Κατσούλης στο ούτι, ο Κώστας Πετρονικολός στο μπάσο και ο Διαμαντής Μπαρτζόπουλος στα κρουστά».

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι

«Με τραγούδια και σκοπούς από όλη την Ελλάδα. Ο Χρήστος Μπαρτζόπουλος, ο Γιώργος Ψάλτης και η Ευγενία Μαυρομάτη μας ταξιδεύουν σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Νησιά, Κρήτη, Μικρασία και Καππαδοκία με συνοδοιπόρους τους Γιάννη Κατσούλη ούτι-τραγούδι, Κώστα Πετρονικολό μπάσο και ο Διαμαντή Μπαρτζόπουλο κρουστά».

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι

«Το σημερινό πρόγραμμα του συλλόγου μας περιλαμβάνει τα φημισμένα τραγούδια των Καφέ Αμάν της Σμύρνης τα οποία αναπτύσσονται γύρω από τον αυτοσχεδιαστικό τύπο του αμανέ και καταλήγουν σε έντεχνες οργανικές μελωδίες και τραγούδια που υμνούν τον έρωτα, την αγάπη αλλά και την απόρριψη. Το μουσικό ταξίδι θα καταλήξει σε ένα γλέντι με μουσικές από τις αλησμόνητες πατρίδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στη συνέχεια τη σκυτάλη αναλαμβάνουν μελωδίες και τραγούδια του παλιού λαϊκού ρεπερτορίου του ’60 και ’70. Συμμετέχουν Ευγενία Μαυρομάτη τραγούδι, Χρήστος Μπαρτζόπουλος τραγούδι – κανονάκι, Γιάννης Κατσούλης ούτι – τραγούδι, Κώστας Πετρονικολός μπάσο και Διαμαντής Μπαρτζόπουλος κρουστά, Γιώργος Καραμφίλης μπουζούκι, Λάμπρος Καυκούλας στο τραγούδι – κιθάρα, Δημήτρης και Γουμπερίτσης μπάσο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…