Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Το «δυναμικό» παρών δίνει ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2024

Το «δυναμικό» παρών δίνει ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2024

0

Ο πρόεδρος, Γεώργιος Πεχλεβανούδης μιλά στο «Ε» για τις δράσεις του Συλλόγου και προσκαλεί στο στέκι, στο πάρκο του Λιμνίου από 31.08 έως και 07.09


Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο παιδικό φεστιβάλ και τον ετήσιο χορό του Νοεμβρίου


Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης συμμετέχει και φέτος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, «δίνει ραντεβού» στο στέκι του, στο πάρκο του Λιμνίου από το Σάββατο 31.08 έως και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο πρόεδρος, Γεώργιος Πεχλεβανούδης όσον αφορά την ταυτότητα του Συλλόγου τονίζει στο «Ε» πως ιδρύθηκε το 1996 από μία ομάδα Εβριτών, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν δάσκαλοι.

«Γιορτές Παλιάς Πόλης: Ευκαιρία να ενισχυθούν οικονομικά οι Σύλλογοι και τελικά να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα όλης της χρονιάς»

Εν συνέχεια, για το κομμάτι των Γιορτών Παλιάς Πόλης υποστηρίζει πως είναι σημαντική περίοδος για όλους τους Συλλόγους, καθώς είναι καλή ευκαιρία να ενισχυθούν οικονομικά και τελικά να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα όλης της χρονιάς.

«Από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα χορευτικά τμήματα, μία ομάδα των παραστάσεων, μια ομάδα αρχαρίων. Έπειτα, ακολουθούν κατά καιρούς διάφορες παρουσιάσεις λόγου χάριν βιβλίων στο Χατζιδάκειο. Επίσης, σε περίπτωση που μας καλέσει κάποιος αδελφικός σύλλογος, παρουσιάζουμε με χαρά χορούς της Θράκης(βόρειας και ανατολικής)», προσθέτει αναφορικά με τις δράσεις του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Παιδικό Φεστιβάλ και Ετήσιος Χορός

«Το παιδικό φεστιβάλ είναι ‘’παιδί’’ του συλλόγου μας και το οργανώνουμε αποκλειστικά εμείς. Παίρνουν μέρος διάφορα συγκροτήματα από το εξωτερικό και τα Βαλκάνια κατά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου με την αιγίδα του Δήμου και της Περιφέρειας. Έπειτα, ο μήνας κλείνει με τον ετήσιο χορό στις 16 Νοεμβρίου», όπως χαρακτηριστικά γνωστοποιεί ο πρόεδρος.

Τέλος, επισημαίνει πως ο Σύλλογος είναι γραμμένος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων κι έχει την ευκαιρία να παίρνει μέρος σε αποστολές όπως το πανθρακικό αντάμωμα, το οποίο πέρυσι έλαβε χώρα στην Ορεστιάδα.


«Σε περίπτωση που μας καλέσει κάποιος αδελφικός σύλλογος, παρουσιάζουμε με χαρά χορούς της Θράκης(βόρειας και ανατολικής)»
Γεώργιος Πεχλεβανούδης
Πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης

Πρόγραμμα Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης στο Στέκι (πάρκο Λιμνίου)

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Συμεωνίδη

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Ιωάννη Λαγκάνη

Παίζουν: Ι. Λαγκάνης – γκάιντα, Ι. Κιουρσίδης – θρακιώτικη λύρα και φωνή, Χρ. Μυλωνόπουλος – ακορντεόν και φωνή, Κ. Αρβανίτης – κρουστά.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Καρυοφίλη Δουλουκιτάκη

Παίζουν: Ν. Παπαδημητρίου- καβάλι και ήχο, Γ. Παπαδόπουλος – κρουστά, Αλ. Κοκκαλίδης – λύρα και ήχο, Γ. Κοτσαμπάσης – ακορντεόν.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Ορφέας».

Παίζουν: Κυρ. Αργυρούλα – καβάλι και φωνή, Δ. Κυριακάκης – γκάιντα και τραγούδι, Θ. Δούκας – κλαρίνο, Κ. Τσακιράκης – λαούτο, Γ. Αθανασιάδης – κρουστά

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Νίκου Ζαπάρτα

Παίζουν: Β. Παπαναστασίου – κλαρίνο, Κ. Τσακιράκης – λαούτο, Δ. Μπουζάμανης – κρουστά και φωνή, Ε. Κατσουλίδης – ούτι και φωνή.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Μεγάλη Δοξιπάρα»

Παίζουν: Δ. Κυριακάκης – γκάιντα και τραγούδι, Κ. Αλέξανδρος -αρμόνιο και πλήκτρα, Χ. Κουρούδης – λαούτο, Σ. Κουρούδη -φωνή, Χ. Κουρούδης – κλαρίνο, Γ. Κουρούδης – βιολί.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα «Μπάντα Τέτοια».

Παίζουν: Γκ. Τσαρμαντίδης- κλαρίνο/φωνή, Γ. Μίχου -λαούτο, Μ. Παντελίδης- κρουστά,

Α. Χατζησταύρου -τραγούδι, Ηρ. Ψωμαδόπουλος-γκάιντα.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του Γιώργου Συμεωνίδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…