Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Τέσσερις προσλήψεις για την Πυροπροστασία στον δήμο Τοπείρου

Τέσσερις προσλήψεις για την Πυροπροστασία στον δήμο Τοπείρου

0

Αιτήσεις έως και σήμερα


Ο δήμος Τοπείρου ανακοίνωσε την πρόσληψη προσωπικού τετράμηνης διάρκειας και ειδικότερα τεσσάρων (4) ατόμων για αντιμετώπιση εποχικών κατεπειγουσών αναγκών πυρασφάλειας, πολιτικής προστασίας και καθαριότητας προς κάλυψη των αναγκών του Δήμου για την πυρασφάλεια και τις υπηρεσίες καθαριότητας.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (GRADER) 1
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ.ΕΡΓΟΥ (JCB) 2
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧ.ΕΡΓΟY(ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ) 1

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση και να την υποβάλλουν με τα

συνημμένα δικαιολογητικά στο e-mail : infotopeirou@gmail.com εντός προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών και συγκεκριμένα από : Τετάρτη 14-08-2024 έως Τετάρτη 21-08- 2024. Σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής με τον προαναφερόμενο τρόπο, οι

ενδιαφερόμενοι δύναται να καταθέσουν αίτηση με τα συννημένα δικαιολογητικά στο

Γραφείο Διοικ/κών Υπηρεσιών και Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου, Ταχ. Δ/νση

Εύλαλο Ξάνθης Τ.Κ. 67200 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.



Αιτήσεις για 300 θέσεις ειδικών φρουρών στην ΕΛΑΣ


 Έρχεται προκήρυξη και για 200 συνοριοφύλακες

Διαγωνισμό για την πρόσληψη 300 ανδρών και γυναικών ως Ειδικών Φρουρών προκήρυξε η Ελληνική Αστυνομία. Οι υποψήφιοι θα πρέπει μέχρι τις 25 Αυγούστου να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, φέροντας μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων, οι 240 θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κλπ.) Οι υπόλοιπες 60 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες, που κατέχουν πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή απολυτήριο τίτλο ΕΠΑΛ.

200 νέοι συνοριοφύλακες

Παράλληλα, την πρόσληψη 200 νέων συνοριοφυλάκων δρομολογεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στις Φέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε την πρόσληψη επιπλέον 150 συνοριακών φυλάκων (100 στη Ροδόπη και 50 στην Καβάλα), ενώ συμπλήρωσε πως θα εισηγηθεί την πρόσληψη άλλων 50 συνοριοφυλάκων στην Ξάνθη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως αυτή τη στιγμή οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο είναι σχεδόν μηδενικές και αυτό οφείλεται στη σημαντική δουλειά που κάνουν οι ελληνικές αρχές, ενώ συνέβαλε και το γεγονός πως από το 2020 που ξέσπασε η κρίση στον Έβρο, έχουν προσληφθεί πάνω από 1.000 συνοριοφύλακες σε όλους τους νομούς της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.



ΑΣΕΠ: Έρχεται προκήρυξη 1.150 μόνιμων θέσεων Υ.Ε σε ΟΤΑ & Δημόσιο


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης των 1.150 μονίμων προσλήψεων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) σε ολόκληρο το Δημόσιο. Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν βάσει συστήματος μοριοδότησης και θα καταταχθούν σε πίνακα βάσει ακαδημαϊκών και κοινωνικών κριτηρίων, ενώ θα υπάρχουν όλες οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στον προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου Εσωτερικών για τα έτη 2022, 2023 και 2024.

Η προκήρυξη των 1.150 μονίμων υπαλλήλων αποκλειστικά για υποψηφίους Y.E, αφορά Δήμους, Περιφέρειες, Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς τους, Οργανισμούς και Ανεξάρτητες Αρχές.

Πότε οι αιτήσεις

Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ το προσχέδιο της προκήρυξης έχει αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να δώσουν την τελική έγκριση τους. Όταν η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκληρωθεί η προκήρυξη θα αποσταλεί το Εθνικό Τυπογραφείο. Στην συνέχεια θα εκδοθεί εντός 5 με 7 ημερών, θα λάβει ΦΕΚ και θα ξεκινήσουν ύστερα από λίγο οι αιτήσεις.

Στελέχη του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναμένεται εντός του Οκτωβρίου.

Τότε οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν την αίτηση τους στο ΑΣΕΠ, επιλέγοντας την ειδικότητα και τους φορείς όλης της χώρας που επιθυμούν να διοριστούν. Για τις συγκεκριμένα θέσεις ΥΕ, το μόνο που θα ζητηθεί είναι απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής.

Οι 1.200 προσλήψεις θα γίνουν με το σύστημα της μοριοδότησης, των τυπικών και πρόσθετων προσόντων των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος εφόσον κατέχει τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα διορισμού, κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολόγησης ως εξής:

Οι ειδικότητες για τις θέσεις ΥΕ είναι:

— ΥΕ Επιμελητών,

— ΥΕ Κλητήρων,

— ΥΕ Γενικών Καθηκόντων,

— ΥΕ Τραπεζοκόμων,

— ΥΕ Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

— ΥΕ Καθαριότητας Εξωτερικών Χώρων  ΥΕ Κηπουρών.



ΔΥΠΑ: Επίδομα μέχρι 1.000 ευρώ για 81.500 άτομα


To επόμενο διάστημα ξεκινούν έξι προγράμματα κατάρτισης για άνεργους και εργαζόμενους από τη ΔΥΠΑ. Τα προγράμματα θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του χρόνου και αφορούν συνολικά 81.500 άτομα. Θα απευθύνονται για πρώτη φορά ακόμα και σε άνεργους, που για διάφορους λόγους δεν είναι ενταγμένοι στο ταμείο ανεργίας.

Απόφοιτοι τουλάχιστον γυμνασίου, που δεν συμμετάσχουν σε άλλο πρόγραμμα κατάρτισης

Είναι ηλικίας άνω των 18 χρόνων

Είναι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΥΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν:

Προγράμματα κατάρτισης σε Πανεπιστήμια που αφορούν σε 25.000 ανέργους. Πρόκειται για δράσεις εκπαίδευσης, που υλοποιούνται από τα Πανεπιστήμια και αφορούν 12.500 άνεργους αλλά και 12.500 εργαζόμενους, που θέλουν να καταρτιστούν εξ αποστάσεως σε ψηφιακές δεξιότητες.

Πρόγραμμα για ψηφιακό και πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο αφορά 30.000 άνεργους. Αυτές οι δράσεις κατάρτισης με πιστοποίηση από εταιρεία πληροφορικής που έχει διεθνή αναγνώριση ή από Πανεπιστήμιο, διάρκειας 12 μηνών.

Πρόγραμμα εξοικείωσης με την Τεχνητή Νοημοσύνη για 10.000 ανέργους κι εργαζόμενους με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 10.000 άνεργους, επαγγελματίες οδηγούς.

Πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού ιδιωτικής ασφάλισης για 5.500 ανέργους. Η κατάρτιση θα γίνει δια ζώσης.

Πρόγραμμα για προχωρημένους στις Ψηφιακές Δεξιότητες για 1.000 ανέργους. Η κατάρτιση θα γίνει δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Επίδομα μέχρι 1.000 ευρώ

Τα προγράμματα θα προβλέπουν εκπαίδευση από 80 έως 120 ώρες με voucher το οποίο θα κυμαίνεται από 600 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με το πρόγραμμα και τις ώρες κατάρτισης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…