Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού ο Χριστόδουλος Τοψίδης υπό την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού ο Χριστόδουλος Τοψίδης υπό την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

1

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ συναντήθηκε και με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη


Συνεδρίασε υπό την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού με βασικά θέματα τη σύσταση και λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών και το Εθνικό Παρατηρητήριο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.

Η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις παρεμβάσεις που στοχεύουν στην προστασία, την ανθεκτικότητα και την ανάδειξη των δυνατοτήτων των τουριστικών προορισμών.

Ειδικότερα για το Εθνικό Παρατηρητήριο για τη Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ενισχύθηκε ο ρόλος και η λειτουργία του, με την καθιέρωση υποχρεωτικής παροχής και ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου τομέα, ώστε να υπάρχει μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα των στατιστικών δεδομένων αλλά και των τάσεων που αφορούν τον τουρισμό.

Αναφορικά με τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι είναι ένα νέο πρότυπο διαχείρισης των προορισμών, στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Κάλεσε μάλιστα να αξιοποιηθεί από όλους η χρηματοδότηση από το ΤΑΑ για τη σύσταση και λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών σε Περιφέρειες της χώρας.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Κεφαλογιάννη στο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και το οποίο προσδιορίζει τις βασικές αρχές, τους κανόνες και τις προτεραιότητες για το πώς και το πού πρέπει να αναπτυχθεί ο τουρισμός στη χώρα μας.

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι είναι καίριας σημασίας, υπό το πρίσμα των σύγχρονων αναγκών και δεδομένων στον τουρισμό, να δοθούν λύσεις που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, που δίνουν προοπτική για τις τοπικές κοινωνίες, τους προορισμούς, την επιχειρηματικότητα, το ανθρώπινο κεφάλαιο του τουρισμού.

Συνάντηση Τοψίδη με την Ζαχαράκη για δημογραφικό και νεανική επιχειρηματικότητα

Με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης. Όπως δήλωσε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση στην οποία επικεντρωθήκαμε στο θέμα των νέων πολιτών της Περιφέρειας μας, στις νέες προσκλήσεις ΕΣΠΑ και δώσαμε έμφαση στην εξειδικευμένη συνεργασία μας για το θέμα του δημογραφικού».

Τέλος τονίζει ότι «κάναμε ιδιαίτερα αναφορά στις δράσεις του ΤΕΒΑ που οργανώνει και χρηματοδοτεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και τις συνοδευτικές δράσεις με ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη καθώς και στη στήριξη της νεανικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…