Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Σουφλί: Παράδοση και δυτικός ήχος στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης

Σουφλί: Παράδοση και δυτικός ήχος στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης

0

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους συνθέτες έως 40 ετών που «επιθυμούν να διερευνήσουν τις δυνατότητες πρόσμειξης στοιχείων από την Ελληνική μουσική παράδοση και τον δυτικό ήχο» με το βασικό θεματικό υλικό να προέρχεται από την παράδοση


Το παραδοσιακό τραγούδι του Σουφλίου «Δω στουν απαν’ του μαχαλά» γνωστό ως «Σουλτάνα Σουφλιουτούδα», θα αποτελέσει το θεματικό υλικό του 1ου διαγωνισμού σύνθεσης με τον τίτλο «Αναμόχλευσις…», για νέους συνθέτες που διοργανώνει ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής» και τα «Σύνολα μουσικής δωματίου της Camerata Junior – Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής».

Ο διαγωνισμός που θα προκηρύσσεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, απευθύνεται σε νέους συνθέτες έως 40 ετών που «επιθυμούν να διερευνήσουν τις δυνατότητες πρόσμειξης στοιχείων από την Ελληνική μουσική παράδοση και τον δυτικό ήχο» με το βασικό θεματικό υλικό να προέρχεται από την παράδοση. Έπειτα, οι συνθέτες θα πρέπει να το αναπτύξουν ελεύθερα σε ένα έργο διάρκειας μέχρι δέκα λεπτά για καθορισμένο σύνολο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα έργα βραβευθούν θα παρουσιαστούν ζωντανά τουλάχιστον σε μία συναυλία των Συνόλων της Camerata Junior και θα ενταχθούν στο ρεπερτόριό τους σε μόνιμη βάση.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τη δήλωση συμμετοχής τους, από την γραμματεία του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στην ηλεκτρονική διεύθυνση sfm@megaron.gr. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…