Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ  

Σε κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ  

0

Ρήξη Πολάκη – Κασσελάκη

 

Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Α. Καραδέδος: «Η κρίση αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος και δεν περιορίζεται μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ»

 

Σε εσωκομματική περιδίνηση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, στην οποία ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων και άλλοτε ένθερμος υποστηρικτή του, Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε ευθέως τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, προκαλώντας κρίση ηγεσίας στο κόμμα. Παρότι ο κ. Κασσελάκης δεν σήκωσε το γάντι ωστόσο η αποχώρηση από την συνεδρίαση των 8 βουλευτών που εκπροσωπούν την ομάδα των «87» επιδεινώνει την κατάσταση και κάνει ορατά τα σημάδια διάλυσης. Το τελευταίο διάστημα έχουν συσσωρευτεί πολλά και ο κ. Κασσελάκης δέχεται σκληρή κριτική για προσωπικά του θέματα αλλά και εξαιτίας της στάσης του ευρωβουλευτή κ. Παπά. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στο κόμμα αλλά και στην κοινωνία.

Ρήξη Πολάκη – Κασσελάκη

Ειδικότερα στην επιχειρηματολογία αμφισβήτησης του κ. Πολάκη, κυρίαρχη θέση φαίνεται να λαμβάνει η αδυναμία του κ. Κασσελάκη να αντιπαρατεθεί μετωπικά με την κυβέρνηση, προκειμένου να προκαλέσει ακόμη και την πτώση της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πολάκης ενέταξε και την ανάγκη για ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας ότι «χρειάζεται ένα πρόγραμμα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή που να φέρνει ελπίδα στη νέα γενιά. Δυστυχώς, η σημερινή μας ηγεσία κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι’ αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα. Και όσο με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι’ αυτό».

Κατόπιν αυτού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης απάντησε σε πρώτο χρόνο, εμφανώς αιφνιδιασμένος πως «δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει ας κάνει μομφή στην Κεντρική Επιτροπή», για να επανέλθει με μια μακροσκελή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αρκετές ώρες μετά, καλοπιάνοντας τον Παύλο Πολάκη και βάλλοντας κατά των «87». Ειδικότερα ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε χθες σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα πως «μπήκα μόνος στην πολιτική, δεν είμαι ομαδάρχης, δεν έχω φρουρά, ούτε τάση. Και δε θα γίνω Πρόεδρος φρουράς ή τάσης», «φωτογραφίζοντας» τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη που πρόσκεινται σε εκείνον, για να προσθέσει πως «όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος», παρότι η κρίση ηγεσίας πυροδοτήθηκε εκ των έσω, δηλαδή από ένα από τα εξέχοντα μέχρι πρότινος στελέχη των «Κασσελίστας», δηλαδή τον Παύλο Πολάκη.

Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, Α. Καραδέδος: «Η κρίση αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος και δεν περιορίζεται μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ»

Οι κραδασμοί στο κόμμα μεταφέρονται στα τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματος και προκαλούν ανησυχία για την ενότητά του αλλά και για την κρίση στην οποία έχει εισέλθει. Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος ωστόσο έχει την άποψη ότι η κρίση αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος και δεν περιορίζεται μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ: «Το σύνολο των κομμάτων του δημοκρατικού χώρου εμφανίζουν μεγάλα προβλήματα. Πρόκειται για μια κρίση κοινωνική που εκφράζεται  πολιτικά. Βλέπουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ και τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών του όπως της σημιτικής πτέρυγας που πολλοί είναι μέλη της κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Κληθείς να σχολιάσει τα του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Καραδέδος περιορίστηκε στο ότι υπάρχουν αντιθέσεις ως προς την πολιτική διαχείριση του θέματος της «Αυγής» ενώ για την στάση Πολάκη και θέμα ηγεσίας που έθεσε ο κ. Καραδέδος είπε πως υπάρχουν όργανα που θα αποφασίσουν γι’ αυτό. Σημείωσε δε ότι την τοπική κοινωνία δεν την αφορούν τόσο αυτά τα θέματα αλλά τα προβλήματά της που πρέπει να λυθούν: «Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν με τις προσωπικές επιλογές του προέδρου όμως αυτό που χρειάζεται είναι να εστιάσουμε στα προβλήματα και στις ασκούμενες πολιτικές. Στον τόπο μας έχουμε ένα σημαντικό υγειονομικό πρόβλημα με το νοσοκομείο μας, έχουμε δημογραφικό πρόβλημα, έχουμε μεγάλα προβλήματα στον αγροτικό τομέα. Υπάρχει ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας όλων των πολιτικών χώρων ώστε να ανατρέψουμε πολιτικές και να δώσουμε πραγματικές λύσεις. Εκεί πρέπει να στραφούμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…